Προφυλακτικά: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Προφυλακτικά: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα προφυλακτικά, είναι μια από τις πιο κοινές μεθόδους αντισύλληψης σήμερα. Οι μέθοδοι αντισύλληψης βοηθούν στην αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. . Ωστόσο, παρόλο που η αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης είναι ο πρωταρχικός στόχος της χρήσης του προφυλακτικού, ένα προφυλακτικό έχει την δυνατότητα να προσφέρει και άλλα σε αυτόν που το χρησιμοποιεί. Ένα από αυτά τα πλεονεκτήματα είναι και η προστασία ενάντια στα ΣΜΝ (σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα).

Χρησιμοποιώντας το προφυλακτικό με το σωστό τρόπο

Παρόλο που ένα προφυλακτικό έχει υπολογιστεί πως προσφέρει 98% επιτυχία σαν μέθοδος αντισύλληψης, κάτω από πραγματικές συνθήκες αυτό το ποσοστό ενδέχεται να μειωθεί αρκετά σημαντικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι είτε δεν χρησιμοποιούν σωστά το προφυλακτικό είτε του προκαλούν ζημιά κατά την εφαρμογή καθιστώντας το ουσιαστικό άχρηστο. Επίσης, είναι απαραίτητο να είσαι πάντα σίγουρος πως το προφυλακτικό που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις δεν έχει ξεπεράσει την ημερομηνία λήξης του.

 1. Άνοιξε προσεκτικά το σακουλάκι στο οποίο περιέχεται το προφυλακτικό. Για να το κάνεις αυτό, απέφυγε να χρησιμοποιήσεις τα δόντια ή τα νύχια σου καθώς θα μπορούσες να προκαλέσεις ζημιά στο προφυλακτικό πριν ακόμα το βγάλεις από το σακουλάκι του.
 2. Το προφυλακτικό πρέπει να εφαρμόζεται όταν το πέος βρίσκεται σε στύση.
 3. Ξεδίπλωσε προσεκτικά το προφυλακτικό καλύπτοντας όλο το μήκος μέχρι τη βάση του πέους.
 4. Εάν το έχεις τοποθετήσει ανάποδα και δεν μπορεί να «κυλήσει» προς τα κάτω, αφαίρεσε και πέταξέ το καθώς μπορεί να έχουν ήδη μείνει υπολείμματα σπέρματος στη μεριά του προφυλακτικού η οποία θα έρθει σε επαφή με τον κόλπο. Σε καμία περίπτωση μην προχωρήσεις στην πράξη εάν έχεις φορέσει το προφυλακτικό σου ανάποδα καθώς είναι πολύ πιθανό εκείνο να γλιστρήσει και να φύγει από τη θέση του.
 5. Μετά την εκσπερμάτιση, το προφυλακτικό πρέπει να είναι ακόμα καλά κρατημένο στη βάση του πέους, και είναι καλό να αφαιρεθεί όσο ακόμα το πέος βρίσκεται σε στύση.
 6. Πέταξε το προφυλακτικό στο κατάλληλο μέρος όπως είναι ένας κάδος σκουπιδιών, και απέφυγε τη μέθοδο με το καζανάκι της τουαλέτας.

Πλεονεκτήματα από την χρήση των προφυλακτικών

Η χρήση του προφυλακτικού ως μεθόδου αντισύλληψης, μπορεί να προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων, κάτι το οποίο εξηγεί και το γεγονός ότι αποτελούν τη δημοφιλέστερη μέθοδο αντισύλληψης.

 • Για την αγορά προφυλακτικών δεν είναι απαραίτητη η χρήση κάποιας ιατρικής συνταγής, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες αντισυλληπτικές μεθόδους που απαιτούν την επίσκεψη και καθοδήγηση κάποιου ειδικού. Συνεπώς, τα προφυλακτικά προσφέρουν μεγάλη ευκολία στην χρήση και απόκτησή τους, κάτι το οποίο τα κάνει έναν εξαιρετικό τρόπο για να αποφευχθεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ειδικά κατά τη διάρκεια της εφηβείας.
 • Το προφυλακτικό είναι απλό στη χρήση του. Κάθε άλλη αντισυλληπτική μέθοδος χρειάζεται ειδική καθοδήγηση από τον θεράποντα ιατρό, και σε αρκετές περιπτώσεις απαιτεί μέχρι και συμπληρωματική χορήγηση ορμονών.
 • Τα προφυλακτικά επηρεάζουν τη φυσική γονιμότητα ή τον κύκλο μιας γυναίκας. Είναι μια αντισυλληπτική μέθοδος μιας χρήσης με τον ελάχιστο δυνατό αντίκτυπο.
 • Τα προφυλακτικά διατίθενται ελεύθερα στην αγορά και είναι ιδιαίτερα εύκολο να τα προμηθευτεί κανείς, αφού βρίσκονται τόσο σε περίπτερα και σούπερ μάρκετ όσο και σε αυτόματους πωλητές ή eshops στο ίντερνετ. Συνεπώς, ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί ένα πακέτο προφυλακτικά με γρήγορο και διακριτικό τρόπο.
 • Τα προφυλακτικά προστατεύουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η χρήση ενός προφυλακτικού, στην ουσία δημιουργεί ένα «τείχος προστασίας» το οποίο αποτρέπει την ανταλλαγή υγρών του σώματος, προστατεύοντας έτσι από πολλά κοινά ΣΜΝ περιλαμβανομένου του ιού του AIDS. Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εκείνους που δεν επιθυμούν τη δέσμευση μέσα σε μια σχέση, και για εκείνους που αλλάζουν συχνά ερωτικούς συντρόφους.
 • Οι κατασκευαστές προφυλακτικών, διαθέτουν στην αγορά μια μεγάλη ποικιλία επιλογών μεταξύ γεύσεων και εφαρμογών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την ερωτική πράξη πιο συναρπαστική και ευχάριστη για τον χρήστη. Από την επιβράδυνση της εκσπερμάτισης μέχρι την αυξημένη ικανοποίηση της ερωτικής συντρόφου, οι κατασκευαστές προφυλακτικών υπόσχονται μια καλύτερη εμπειρία για κάθε προτίμηση.
 • Τα προφυλακτικά έχουν υψηλό ποσοστό επιτυχίας σαν αντισυληπτική μέθοδος, εφόσον αυτά χρησιμοποιούνται σωστά.

Μειονεκτήματα από την χρήση των προφυλακτικών

 • Υπάρχουν άτομα που υποφέρουν από αλλεργία στο latex και δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα κλασικά προφυλακτικά. Για εκείνα τα άτομα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στην αγορά, ωστόσο το κόστος είναι αρκετά αυξημένο σε σχέση με τα παραδοσιακά προφυλακτικά.
 • Η μειωμένη ευαισθησία κατά την σεξουαλική πράξη, είναι ένα κοινό πρόβλημα που αναφέρουν αρκετά ζευγάρια που χρησιμοποιούν το προφυλακτικά ως μέθοδο αντισύλληψης.
 • Τα προφυλακτικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με ελαιο-βασικά λιπαντικά, αλλά μόνο με υδατο-βασικά. Τα έλαια που περιέχονται στη σύσταση πολλών λιπαντικών σκευασμάτων είναι δυνατόν να αντιδράσουν με το latex των προφυλακτικών και να προκαλέσουν το σχίσιμό τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.
 • Η υπερβολική τριβή που αναπτύσσεται  κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης μπορεί να προκαλέσει επίσης το σχίσιμο του προφυλακτικού, που με τη σειρά του μπορεί να επιφέρει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί περιμένοντας για λίγο χρόνο πριν από την τοποθέτηση του προφυλακτικού στο πέος. Ωστόσο, ακόμα και αυτή η μικρή αναμονή πολλές φορές είναι ικανή να χαλάσει την ερωτική ατμόσφαιρα.
 • Μετά την εκσπερμάτιση, ο άνδρας θα πρέπει να απομακρύνει το πέος του από τον γυναικείο κόλπο προτού αυτό χάσει την στύση του. Με αυτό τον τρόπο, θα αποφευχθεί η πιθανότητα να φύγει το προφυλακτικό από τη θέση του και ο κίνδυνος εναπόθεσης σπέρματος μέσα στον κόλπο.
Previous Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε σεξ μέσα σε μια καινούρια σχέση;
Next 7 τρόποι με τους οποίους μπορείς να φορέσεις λάθος ένα προφυλακτικό

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Προβληματα 1Comments

Γιατί πρέπει να βάλεις το λιπαντικό στο παιχνίδι

Το λιπαντικό είναι ένας από τους ευκολότερους και πλέον αποτελεσματικούς τρόπους για να έρθεις πιο κοντά με τον/την ερωτική παρτενέρ σου και να βελτιώσεις την ποιότητα της σεξουαλικής επαφής. Αν

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Σεξ για πρώτη φορά – Πως να προετοιμαστείς

Με την πορνογραφία και το περιεχόμενο ερωτικού χαρακτήρα να είναι πλέον πιο εύκολα προσβάσιμο από ποτέ, χάρις στο διαδίκτυο, δεν αποτελεί έκπληξη πως όσοι άνδρες και γυναίκες δεν έχουν ακόμα

Προφυλακτικα - Σεξ 1Comments

Νέες σέξι συσκευασίες στα προφυλακτικά DUO

Το DUO άλλαξε συσκευασία και ο μεγάλος πλέον πρωταγωνιστής σε όλες τις καινούργιες, είναι το μαύρο χρώμα που συνοδεύεται από σέξι και συναρπαστικές έντονες χρωματιστές… καμπύλες. Το μαύρο χρώμα είναι