7 τρόποι με τους οποίους μπορείς να φορέσεις λάθος ένα προφυλακτικό

7 τρόποι με τους οποίους μπορείς να φορέσεις λάθος ένα προφυλακτικό

Τα προφυλακτικά μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική μέθοδο αντισύλληψης, αλλά μόνο στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται με το σωστό τρόπο. Εάν υποθέσουμε πως τον γνωρίζεις και τον εφαρμόζεις απόλυτα σωστά πριν κάθε ερωτική πράξη σου, τότε ένα προφυλακτικό μπορεί να σου προσφέρει ένα ποσοστό αντισύλληψης που ανέρχεται στο 98%, σύμφωνα με έρευνες. Παρόλα αυτά, οπουδήποτε υπάρχει η ανάμιξη του ανθρώπινου παράγοντα υπάρχει και έναν ποσοστό ανθρώπινου λάθους που πρέπει να συνυπολογιστεί στην εξίσωση, κάτι το οποίο ρίχνει αυτομάτως το ποσοστό επιτυχίας στο 82%.

Τόσο για να σε βοηθήσουμε να μειώσεις στο ελάχιστο τον κίνδυνο από την μετάδοση κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος όσο και για να αποφύγεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 7 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι κατά την χρήση του προφυλακτικού. Παρόλο που τα περισσότερα έχουν να κάνουν με την επικινδυνότητα του ίδιου του σπέρματος, κράτησε στο μυαλό σου πως υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος μετάδοσης κάποιου ΣΜΝ μέσα από ερωτικά παιχνίδια που μπορεί να μοιραστείς με κάποιον άλλο.

1. Ξεχνάς να τσεκάρεις την ημερομηνία λήξης

Τα προφυλακτικά έχουν και ημερομηνία λήξης. Ιδανικά, από την στιγμή που θα αγοράσεις ένα κουτάκι προφυλακτικά από το τοπικό φαρμακείο σου έως και την λήξη του, θα έχεις μερικά χρόνια μπροστά σου για να τα χρησιμοποιήσεις. Τι συμβαίνει όμως όταν μια νύχτα που είσαι έξω με τους φίλους σου, τυχαίνει κάτι απροσδόκητο και το μόνο προφυλακτικό που μπορείς να βρεις πάνω σου είναι εκείνο που έχει ξεμείνει στο τσαντάκι σου εδώ και αρκετά χρόνια; Πριν το χρησιμοποιήσεις, φρόντισε να τσεκάρεις την ημερομηνία λήξης του. Ένα προφυλακτικό που έχει λήξει είναι περισσότερο πιθανό να σπάσει κατά τη χρήση του, όπως αναφέρουν ειδικοί επιστήμονες.

2. Αποθηκεύεις τα προφυλακτικά σου στο λάθος μέρος

Σύμφωνα με ειδικούς σεξολόγους, υπάρχουν καλά και κακά μέρη για να αποθηκεύσεις ένα κουτάκι με προφυλακτικά. Φρόντισε να αποφύγεις την αποθήκευση προφυλακτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μέρη όπως είναι το πορτοφόλι, η τσέπη και η τσάντα σου όπου είναι πιθανό να συνυπάρχουν αρκετά μυτερά ή κοφτερά αντικείμενα όπως τα κλειδιά σου. Απέφυγε μέρη που συνοδεύονται από πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ή που είναι δύσκολα προσβάσιμα για όταν παρουσιαστεί η ανάγκη να τα χρησιμοποιήσεις.

Όπως δηλώνει ο Δρ. Schmit, το ιδανικό μέρος για να αποθηκεύσεις τα προφυλακτικά σου είναι το κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι σου. Το κομοδίνο αποτελεί ένα μέρος το οποίο συνήθως δεν εκτίθεται σε ακραίες θερμοκρασίες και είναι όσο πιο κοντά γίνεται εκεί που λαμβάνει μέρος η ερωτική σου πράξη. Φυσικά δεν κάνεις πάντα σεξ στο δικό σου κρεβάτι. Στην περίπτωση αυτή είναι ΟΚ να κρατάς προφυλακτικά στο πορτοφόλι ή την τσάντα σου, αρκεί όμως να θυμηθείς να τα επιστρέψεις στη θέση τους σε περίπτωση που δεν τα χρησιμοποιήσεις.

3. Δεν ξετυλίγεις το προφυλακτικό με την σωστή φορά

Σύμφωνα με τον Δρ. Schmit, ένα από τα πιο συχνά λάθη που γίνονται κατά την εφαρμογή του προφυλακτικού, είναι η φορά με την οποία πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε να ξετυλίγεται σωστά και εύκολα. Ένα προφυλακτικό που είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί με τη σωστή φορά, συνήθως μοιάζει με ένα μικρό καπελάκι.

4. Χρησιμοποιείς ξανά ένα προφυλακτικό που έβαλες κατά λάθος ανάποδα

Εάν τοποθετήσεις ανάποδα έναν προφυλακτικό, εκείνο δεν θα μπορεί να ξετυλιχτεί εύκολα μέχρι τη βάση του πέους με αποτέλεσμα να καταλάβεις αρκετά νωρίς το λάθος που έκανες. Εκείνη τη στιγμή μπορεί πεις «απλά θα το γυρίσω στη σωστή μεριά και θα το φορέσω», δεν είναι όμως τόσο απλό. Αν πάρεις έναν προφυλακτικό που έχει ήδη ακουμπήσει το πέος και το γυρίσεις ανάποδα, πλέον ο γυναικείος κόλπος θα έρθει σε επαφή με πιθανά προσπερματικά υγρά ή μικρόβια που έχουν μείνει επάνω στο προφυλακτικό.

5. Δεν αφήνεις αρκετό χώρο στην κορυφή του προφυλακτικού

Όταν τοποθετείς το προφυλακτικό, πρέπει να το ξετυλίγεις μέχρι τη βάση του πέους αφήνοντας πάντα λίγο χώρο στην κορυφή του. Ο χώρος αυτός  χρησιμεύει κυρίως για να μην αυτό σπάσει κατά τη σεξουαλική πράξη, καθώς επίσης για να μπορεί να διοχετευτεί κάπου το σπέρμα και να μην διαρρεύσει στον κόλπο.

Μπορείς να εξασφαλίσεις πως θα υπάρχει αρκετός χώρος στην κορυφή του προφυλακτικού, κρατώντας με τον δείκτη και τον αντίχειρα το προφυλακτικό επάνω στη βάλανο όσο το ξετυλίγεις μέχρι τη βάση του πέους.

6. Χρησιμοποιείς διπλό προφυλακτικό

Η χρήση ενός διπλού προφυλακτικού ή η ταυτόχρονη χρήση τόσο ανδρικού όσο και γυναικείου προφυλακτικού, δεν είναι ικανή να σου προσφέρει καλύτερες πιθανότητες ανισύλληψης. Στην πραγματικότητα, δοκιμάζοντας κάτι τέτοιο, το πιο πιθανό είναι πως θα προκαλέσεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Η χρήση διπλών προφυλάξεων θα μπορούσε να οδηγήσει από το σπάσιμο του προφυλακτικού έως και τη μόλυνση ή μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

7. Ξετυλίγεις το προφυλακτικό χρησιμοποιώντας τα δόντια σου

Το να ξετυλίξεις ένα προφυλακτικό με τα δόντια σου, μπορεί να είναι μια πολύ sexy κίνηση για να ευχαριστήσεις τον ερωτικό σου σύντροφο, ωστόσο με αυτό τον τρόπο αυξάνονται οι πιθανότητες να προκληθεί ζημιά στο προφυλακτικό μειώνοντας την αποδοτικότητά του. Βεβαιώσου πως το προφυλακτικό είναι ασφαλώς τοποθετημένο στο πέος και δείξε την sexy πλευρά σου μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες όπως είναι το φιλί ή ο στοματικός έρωτας.

 

 

 

 

 

Previous Προφυλακτικά: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Next Βλάπτει το πορνό σε Virtual Reality

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Εφαρμογη

Τι πρέπει να ξέρεις όταν αγοράζεις προφυλακτικά

Τα προφυλακτικά είναι ευρέως γνωστά για το γεγονός ότι παρέχουν ασφαλές sex και αποτρέπουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Εκείνο που πρέπει να σκεφθεί κανείς όταν αγοράζει προφυλακτικά είναι για ποιόν λόγο

Προφυλακτικα - Εφαρμογη 0 Comments

Πως μετριέται το πλάτος στα προφυλακτικά

Όταν επιχειρεί κανείς να επιλέξει το καλύτερο προφυλακτικό για τον εαυτό και την παρτενέρ του, έρχεται αντιμέτωπος με ένα πλήθος σχετικών πληροφοριών. Πρέπει να συνυπολογίσει μια σειρά διαφορετικών παραγόντων για

Προφυλακτικα - Προβληματα

Γιατί τα γυναικεία προφυλακτικά δεν είναι δημοφιλή

Υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που ακόμα και εν έτη 2016 αγνοούν ακόμα και την ίδια την ύπαρξη των γυναικείων προφυλακτικών ενώ ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που δεν έχουν αντικρύσει κανένα