Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε σεξ μέσα σε μια καινούρια σχέση;

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε σεξ μέσα σε μια καινούρια σχέση;

Σχεδόν το 50% των straight ζευγαριών που ρωτήθηκαν σε σχετική έρευνα, ανέφεραν πως περίμεναν μεταξύ μιας εβδομάδας και ενός μήνα πριν να προχωρήσουν τη σχέση τους στο επόμενο επίπεδο.

Επιπλέον, το 21% ανέφερε πως περίμενε 2 μήνες, με άλλο ένα 10% να έχει περιμένει έως και μισό χρόνο μέχρι να κάνει σεξ για πρώτη φορά, σύμφωνα πάντα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 1.000 Αμερικάνους και Ευρωπαίους από το DrEd.com. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης, πως μόλις το 18% ανέφερε πως έκανε σεξ πριν ακόμα συμπληρωθεί η πρώτη εβδομάδα σχέσης τους.

Η «πρώτη φορά» στο σεξ μέσα σε μια καινούρια σχέση, είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή, αναφέρει ο σύμβουλος ζευγαριών Paul Hokemeyer.

«Αυτό συμβαίνει διότι, συνήθως οι άνθρωποι μεταφέρουν μαζί τους στις επόμενες σχέσεις τους, το σεξουαλικό και ρομαντικό  παρελθόν τους από προηγούμενες», συμπληρώνει ο Paul.

Κάτι τέτοιο είναι δυνατό να ασκήσει μεγάλη ψυχολογική πίεση σε μια σχέση από μόνο του, πόσο μάλλον εάν συνοδεύεται από άγχος σχετικά με την ανάπτυξη νέων σχέσεων ή την απόκτηση οικειότητας με έναν καινούριο άνθρωπο, αναφέρει ο σεξολόγος Ian Kerner.

Υπάρχει τελικά η τέλεια στιγμή για να το κάνετε;

Τόσο ο Kerner όσο και ο Hokemeyer, συμφωνούν πως αυτό εξαρτάται πλήρως από το κάθε άτομο ξεχωριστά. Είτε διαλέξετε να προχωρήσετε από νωρίς στη σχέση σας, είτε αποφασίσετε να περιμένετε 1-2 μήνες, υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία σε οποιαδήποτε επιλογή κι αν κάνετε. Ότι και να σημαίνει μια δέσμευση για εσάς και ασχέτως εάν σας ενδιαφέρει σοβαρά ή όχι, κρατήστε στο μυαλό σας ότι στην άλλη πλευρά υπάρχει ένας άνθρωπος με σκέψεις, αισθήματα, και ένα σώμα που αξίζει σεβασμό, αναφέρει ο Hokemeyer.

Όσο για τα one-night stands, η αλήθεια είναι ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο. Για την ακρίβεια, 1 στους 3 γάμους ξεκίνησαν από μια μικρή περιπέτεια, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Το να κάνετε σεξ νωρίς μέσα σε μια σχέση είναι ικανό να σας βοηθήσει να δεθείτε με ένα άτομο, αναφέρει ο Kerner, και αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο να μάθετε εάν πραγματικά ταιριάζετε σεξουαλικά με το σύντροφό σας.

Στην άλλη όψη του νομίσματος, μερικές φορές το να κάνετε σεξ νωρίς σε μια σχέση, μπορεί να πάει και αρκετά «λάθος».

«Είναι αρκετά πιθανό να νιώσετε μπερδεμένοι, ανήσυχοι ή αγχωμένοι και να παρουσιάσετε υπερδιέγερση κατά την πράξη. Κάτι τέτοιο με τη σειρά του θα μπορούσε να δώσει μια άσχημη πρώτη εντύπωση, την οποία θα χρειαζόσασταν λίγο καιρό για να ξεπεράσετε.»

Για λόγους όπως οι παραπάνω, κάποιοι προτιμούν να παίρνουν το χρόνο τους. Επίσης, η αφιέρωση περισσότερου χρόνου πριν από την πρώτη πράξη, είναι δυνατό να ενισχύσει την απόλαυση όταν αυτή η στιγμή φτάσει, μιας και θα γνωρίζει καλύτερα ο ένας τον άλλο, συμπληρώνει ο Kerner. Εξηγεί επίσης πως η αναβολή της πρώτης επαφής μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα προσμονής το οποίο έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί κύτταρα στον εγκέφαλο, τα οποία με τη σειρά τους σχετίζονται με το αίσθημα επιβράβευσης.

«Τυγχάνει να γνωρίζω πολλά ζευγάρια που αγνόησαν το ταμπού του γρήγορου σεξ και ακολούθησαν τον αργό δρόμο. Έμαθαν να εκτιμούν ο ένας τον άλλο και έμαθαν τον τρόπο να απολαμβάνουν καλύτερα το φιλί, τα αγγίγματα, το στοματικό έρωτα και όλα τα προκαταρκτικά που δεν περιλαμβάνουν διείσδυση. Όλη αυτή η διαδικασία πριν από την πρώτη επαφή, τους έκανε να την εκτιμήσουν αρκετά περισσότερο όταν εκείνη έφτασε.»

Τι συμβαίνει όμως όταν ένας από τους δύο δεν θέλει να περιμένει ή νιώθει πιεσμένος κατά την αναμονή;

Δεν εξαρτάται πλήρως από εσάς, σύμφωνα με τον Kerner, καθώς τo σεξ πρέπει να είναι μια πράξη στην οποία συμφωνούν και οι δύο. Η μέγιστη απόλαυση άλλωστε, έρχεται όταν και οι δύο είναι χαλαροί και νιώθουν καλά με τον σύντροφό τους. Εάν λοιπόν ο σύντροφός σας δεν νιώθει ακόμη έτοιμος, απλά δώστε του λίγο χρόνο υπενθυμίζοντάς του πως ανυπομονείτε για αυτό. Έτσι θα κατορθώσετε να δημιουργήσετε και το αίσθημα προσμονής που αναφέραμε παραπάνω.

Ωστόσο, το να γνωρίζετε τα όρια σας, είναι εξίσου σημαντικό: «Εάν θέλετε να κάνετε σεξ τώρα, απλά πείτε το», συμβουλεύει ο Hokemeyer. «Έπειτα, αφήστε τον σύντροφό σας να απαντήσει, ακούγοντας αυτά που έχει να σας πει. Θεωρείστε ακόμα και αυτή τη μικρή επικοινωνία μεταξύ σας ως ένα βήμα μπροστά στη σχέση σας

 

Previous Tο σεξ χωρίς προφυλακτικό αυξάνει τον κίνδυνο κολπίτιδας!
Next Προφυλακτικά: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ

Πως να κάνεις τα προφυλακτικά σέξι

Το να προετοιμάσεις τον/την ερωτικό σου παρτενέρ για δράση μπορεί να αποτελέσει κάτι που θα είναι όσο διασκεδαστικό θα είναι και το… κυρίως πιάτο της σεξουαλικής επαφής. Χρειάζεται προπόνηση κι

Προφυλακτικα - Σεξ

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το σεξ στην υγεία

Το σεξ αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στη ζωή σας Κύρια σημεία: Η σεξουαλική υγεία δεν έχει να κάνει μόνο με το safe sex, αλλά και με τη συνειδητοποίηση πως το

Προφυλακτικα - Σεξ

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τα ΣΜΝ

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που σχετίζονται με την ερωτική πράξη, όμως μεγάλο μέρος του κοινού εξακολουθεί να έχει περιορισμένη ενημέρωση ή ακόμα και άγνοια