H Durex φιλοδοξεί να καταργήσει κάθε ταμπού σχετικά με την αγορά προφυλακτικών στην Ινδία

H Durex φιλοδοξεί να καταργήσει κάθε ταμπού σχετικά με την αγορά προφυλακτικών στην Ινδία

«Όταν μιλάμε για χώρες όπως η Ινδία, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως εκεί πολλές φορές είναι ευκολότερο να αγοράσεις ένα τζίν παντελόνι παρά ένα προφυλακτικό», υποστηρίζει η Reckit Benckiser Group PLC με τη νέα της σειρά προφυλακτικών Durex.

Η Ινδία φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό παντρεμένων γυναικών που δεν έχουν την ανάγκη για οικογενειακό προγραμματισμό, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα. Καταστάσεις όπως ο κοινωνικός στιγματισμός και η έλλειψη διακριτικότητας στα μαγαζιά, έχουν περιορίσει την χρήση προφυλακτικών μόλις το 6% των αντισυλληπτικών μεθόδων που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της χώρας. Συνεπώς, κάτι τέτοιο κατατάσσει την Ινδία στο νούμερο 3 παγκοσμίως των χωρών με τα υψηλά ποσοστά μόλυνσης στον ιό του HIV.

Η Durex φιλοδοξεί να ανατρέψει αυτή την εικόνα στη χώρα με τη νέα σειρά Durex Jeans που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή. Τα νέα πακέτα των δύο προφυλακτικών που θα πωλούνται περί τις 25 Ρουπίες (0.38cents), είναι σχεδιασμένα για να θυμίζουν τις ταμπέλες που χρησιμοποιούνται στο πίσω μέρος των τζιν, και διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία μέσα σε μεγάλες γυάλινες τζάρες. Ο ολικός επανασχεδιασμός του πακέτου των προφυλακτικών στοχεύει στο να κάνει του πελάτες να νιώσουν πιο άνετα αγοράζοντας κάτι που δεν θα φαίνεται πως είναι συνδυασμένο με το σεξ , κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλο ταμπού στην Ινδία.

«Το να λες απλά θέλω durex jeans φαίνεται περισσότερο cool» δηλώνει ο Rohit Jindal, διευθυντής μάρκετινγκ στην Reckit Ινδίας. «Ολόκληρο το πακέτο είναι σχεδιασμένο να εξισορροπήσει την έννοια του σεξ και τα προφυλακτικά»

«Η χρήση προφυλακτικών είναι ένα στιγματισμένο θέμα στην Ινδία, όπου η προτροπή ή ακόμα και η ανοιχτή συζήτηση για τη χρήση τους χαρακτηρίζεται ακατάλληλη», αναφέρει έρευνα για σχετικά με τις κοινωνικές επιστήμες από το Ινστιτούτο του Μουμπάι.

 

Ψυχολογικός στιγματισμός

«Είναι ένα πολύ θετικό βήμα η προαγωγή της χρήσης προφυλακτικών στην Ινδία, όπου οι πωλήσεις των προφυλακτικών είναι επισκιασμένες από τον ψυχολογικό στιγματισμό,» αναφέρει ο Πατέλ σε μια συνέντευξη.

Κοινωνικό οικογενειακό πρόγραμμα στην Ινδία είχε παρουσιάσει τα προφυλακτικά ως ένα τρόπο για να διαχειριστεί τον αριθμό των γεννήσεων στη χώρα πίσω στο 1960. Προώθησε επίσης τη χρήση των προφυλακτικών ως μια μέθοδο πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και μολύνσεων, κατά τις επόμενες δεκαετίες. Παρόλα αυτά,  μεταξύ ενήλικων γυναίκών στην Ινδία ηλικίας 15 έως 49 ετών, μόνο το 6% φαίνεται να βασίζεται στη χρήση προφυλακτικών από τον παρτενέρ τους. Την ίδια στιγμή το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 46% για τη χώρα της Ιαπωνίας και στο 8,3% για την Κίνα.

Το κλειδί για την αυξανόμενη χρήση των προφυλακτικών στην Ινδία, είναι η κατάρριψη των ταμπού που συνδέονται με τη χρήση τους, αναφέρει ο Πατέλ, συμπληρώνοντας πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για εκτιμήσεις σχετικά με την απήχηση που θα έχουν τα νέα προφυλακτικά Durex Jeans στην Ινδία.

Άλλοι, εμφανίζονται ακόμα πιο σκεπτικοί. «Είναι απλά ένα κόλπο του μάρκετινγκ» δηλώνει ο Meena Seshu, ιδρυτής του Sampada Grameen Mahila Sanstha, ενός κέντρου πρόληψης, αποκατάστασης και ενημέρωσης για τον ιό του AIDS. «Όταν μια εταιρία εντοπίζει ένα κενό στην αγορά, επινοεί καινούριους για να πλασάρει τα προϊόντα της. Δεν είμαι σίγουρος για το αν η χρήση προφυλακτικών θα μεταβληθεί απλά και μόνο αποκαλώντας τα προφυλακτικά τζίν» συμπληρώνει ο Seshu.

Previous Αυτό σκέφτεται ο κόσμος για τις γυναίκες που αγοράζουν προφυλακτικά
Next Μετρήσιμες πια οι επιδόσεις στο σεξ: Το «έξυπνο προφυλακτικό» ήρθε για να… ξεπουλήσει

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ

Ταυτόχρονος οργασμός με προφυλακτικά για αμοιβαία κορύφωση

Όταν κάνεις σεξ, είναι μια από τις μοναδικές περιπτώσεις κατά τις οποίες σίγουρα δεν θέλεις να τερματίσεις… πρώτος. Για τα περισσότερα ζευγάρια, τα προφυλακτικά υψώνουν ένα σύνορο ανάμεσα στους ερωτικούς

Προφυλακτικα - Προβληματα 0 Comments

Tι επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των προφυλακτικών;

Τα προφυλακτικά έχουν εφευρεθεί εδώ και αιώνες και έχουν περάσει από πολλά στάδια εξέλιξης μέχρι να φτάσουμε στο σύγχρονο προφυλακτικό από λάτεξ, το οποίο χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους εδώ

Προφυλακτικα - Ειδησεις

Φθηνά προφυλακτικά στη μάχη κατά του ιού Zika

Με τον ιό Ζίκα να εξαπλώνεται στην Καραϊβική και την Λατινική Αμερική, στο Πουέρτο Ρίκο ήδη αποφασίστηκε πως θα απαγορευτεί στους εμπόρους λιανικής πώλησης να αυξήσουν τις τιμές στα προφυλακτικά