Αυτό σκέφτεται ο κόσμος για τις γυναίκες που αγοράζουν προφυλακτικά

Αυτό σκέφτεται ο κόσμος για τις γυναίκες που αγοράζουν προφυλακτικά

Καθώς, δυστυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία υπάρχουν γυναίκες που ντρέπονται ακόμα και να κάνουν (και θεός φυλάξει, απολαύσουν) σεξ, μια νέα έρευνα που ήρθε στην επιφάνεια φαίνεται να υποστηρίζει πως τα δεδομένα έχουν αρχίσει να αλλάζουν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της γνωστή εταιρεία προφυλακτικών Trojan, από όσους ρωτήθηκαν για το τι θα σκεφτόντουσαν αν έβλεπαν μια γυναίκα να αγοράζει προφυλακτικά, μόνο το 4% σκέφτηκε ή χαρακτήρισε αρνητικά τη γυναίκα αυτή. Στην άλλη όψη του νομίσματος, το συντριπτικό 96% των υπολοίπων δήλωσε πως είτε θα έβλεπε την γυναίκα ως υπεύθυνη και έξυπνη είτε απλά πως δεν τους αφορά και δεν είναι δική τους δουλειά.

Με άλλα λόγια, ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων είδαν μια γυναίκα που αγοράζει προφυλακτικά ως ένα υπεύθυνο άτομο και όχι ως μια γυναίκα «ελαφρών ηθών», όπως συνηθιζόταν. Επίσης, μέσα από την έρευνα βρέθηκε πως το 68% των γυναικών δήλωσαν πως είτε «διαφωνούν απόλυτα» είτε απλά «διαφωνούν», με την ιδέα πως η παροχή προφυλακτικών κατά την επαφή είναι μια καθαρά αντρική υπόθεση. Παρόλα αυτά μόνο το 18% αυτών των γυναικών δήλωσε πως είχαν αγοράσει οι ίδιες τα προφυλακτικά για την πιο πρόσφατη σεξουαλική τους επαφή.

Τα ευρήματα αποτελούν μέρος έρευνας που διεξήχθει από εθνικό κέντρο ερευνών που βρίσκεται στην Ιντιάνα, και αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα επισήμως. Η έρευνα βρήκε επίσης πως παραπάνω από τα 2-3 των προφυλακτικών που πωλούνται αγοράζονται από τους άντρες, αφήνοντας το 65% των γυναικών να μην έχουν αγοράσει ποτέ στη ζωή τους προφυλακτικά. Συμπληρωματικά, μόνο το 3% των γυναικών διατηρούν προφυλακτικά μαζί τους μέσα στην τσάντα τους σε καθημερινή βάση.

Όσο για τις γυναίκες που δεν αγοράζουν προφυλακτικά ή δεν διαθέτουν μερικά στην τσάντα τους, δεν σημαίνει φυσικά πως δεν είναι υπεύθυνες ή δεν απολαμβάνουν το σεξ με ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει πως οι γυναίκες που επιλέγουν να αγοράζουν προφυλακτικά οι ίδιες για την προστασία τους, είναι πλέον να αντιμετωπίσουν λιγότερο στιγματισμό από την κοινωνία και έτσι θα έπρεπε να είναι το σωστό.

Previous Έξαρση στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μετά τις διακοπές
Next H Durex φιλοδοξεί να καταργήσει κάθε ταμπού σχετικά με την αγορά προφυλακτικών στην Ινδία

About author

You might also like

Προφυλακτικα Durex 0 Comments

Τι πραγματικά πιστεύουν οι άνδρες για το σεξ και τα προφυλακτικά

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι άνδρες μάλλον δεν είναι τόσο ριψοκίνδυνοι και αμελείς σε ότι αφορά το σεξ. Αυτό αποδεικνύεται από ένα νέο video της Durex, στο οποίο

Προφυλακτικα DUO 0 Comments

Μάθε να αγαπάς το προφυλακτικό σου

Είναι προφανές πως οι άνδρες έχουν μια σχέση αγάπης/μίσους με τα προφυλακτικά. Στην θετική και αισιόδοξη πλευρά της οπτικής τους για αυτά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν χρησιμοποιώντας τα μήπως θα

Προφυλακτικα - Ειδησεις

Αυστραλιανό brand κατασκευάζει προφυλακτικά κατά του ιού Zika

Μια εταιρία που δραστηριοποιείται στην αγορά των προφυλακτικών από την Αυστραλία έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου τύπου προφυλακτικού, το οποίο εμπεριέχει ένα ειδικό συστατικό το οποίο καταπολεμά τον