Αριθμός ρεκόρ προφυλακτικών στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Αριθμός ρεκόρ προφυλακτικών στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Η διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή ανακοίνωσε πως στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας που θα διεξαχθούν στο Ρίο τον Αύγουστο του 2016 θα μοιραστούν 450.000 προφυλακτικά, αριθμός τριπλάσιος από αυτά που διακινήθηκαν στους αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η επιτροπή υποστηρίζει πως ο μεγάλος αριθμός των προφυλακτικών που θα μοιραστούν έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους αθλητές να εξασκήσουν το ασφαλές σεξ κατά τη διάρκεια των αγώνων και να παραμείνουν προστατευμένοι έναντι στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και στο ενδεχόμενο για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Ένας από τους λόγους για τον υπερπολλαπλάσιο αριθμό προφυλακτικών που θα μοιραστούν στη Βραζιλία σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά θα διανεμηθούν 100.000 γυναικεία προφυλακτικά, τα οποία μαζί με τα 350.000 ανδρικά προφυλακτικά θα ανεβάσουν το συνολικό αριθμό σε δυσθεώρητα ύψη. Επίσης ανακοινώθηκε πως μαζί με τα προφυλακτικά θα μοιραστούν και περί τα 175.000 πακέτα με λιπαντικό.

Σύμφωνα με την Ολυμπιακή επιτροπή ο αριθμός αυτός είναι ικανός να ενθαρρύνει τοςυ 10.500 αθλητές που θα συμμετέχουν στους αγώνες να εξασκήσουν το ασφαλές σεξ και να παραμείνουν προστατευμένοι. Δεν έχει ακόμα γίνει σαφές αν η τεράστια άνοδος στον αριθμό των προφυλακτικών που θα μοιραστούν σχετίζεται άμεσα με το ξέσπασμα της μετάδοσης του ιού Zika στη Βραζιλία. Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press μάλιστα έστειλε γραπτώς σχετικό ερώτημα στην Ολυμπιακή επιτροπή, χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι πως η Ολυμπιακή επιτροπή της Αυστραλίας συνδέει την εξάπλωση του ιού Zika με τη μάχη που θα δοθεί μέσω του αυξημένου αριθμού προφυλακτικών που θα διατεθούν στους αθλητές. Κι αυτό γιατί όπως ανακοινώθηκε πως τα προφυλακτικά της εταιρίας Starpharma θα προστεθούν στα 450.000 προφυλακτικά που θα αποσταλούν στο Ολύμπιακό χωριό και θα μοιράζονται μέσω αυτόματων πωλητών δωρεάν στους αθλητές των αγώνων.

Τα συγκεκριμένα προφυλακτικά της Starpharma έχουν τη δυνατότητα να παρεμποδίσουν την εξάπλωση του ιού Zika. Η Starpharma που έχει την έδρα της στη Μελβούρνη ανακοίνωσε πρόσφατα πως στη σειρά προφυλακτικών VivaGel που λανσάρει στην αγορά, υπάρχει ένα συστατικό το οποίο αποδεδειγμένα διαθέτει αντιική δράση έναντι στον ιό μετά από μια σειρά εργαστηριακών μελετών.

H Αυστραλιανή Ολυμπιακή επιτροπή πάντως διέψευσε τις φήμες πως οι αθλητές της που θα επιστρέψουν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο θα αναγκαστούν να περάσουν υποχρεωτικά εξετάσεις αίματος αφού όπως υποστήριξε μέσω εκπροσώπων της, οι άνθρωποι που ακολουθούν τις προτεινόμενες πρακτικές και λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις διατρέχουν ιδιαίτερα μειωμένο κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό Zika και οι εξετάσεις αίματος δεν αποτελούν την καλύτερη επιστημονική ή ιατρική τακτική για τη μάχη έναντι στον ιό, αλλά αυτό που είναι απαραίτητο όσο τίποτε άλλο είναι η πρόληψη.

Ο ιός Zika που έχει επιβεβαιωθεί πως μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής, σήμανε συναγερμό στην παγκόσμια κοινότητα και τους ιατρικούς επιστήμονες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2016. Η νόσος μπορεί να είναι καταστροφική για τις εγκυμονούσες μητέρες, κάτι που δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες όχι μόνο για τις μητέρες που πρόκειται να ταξιδέψουν στη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά και για τους άνδρες, αφού η νόσος μεταδίδεται σεξουαλικά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση των ερωτικών τους παρτενέρ.

Τα 450.000 προφυλακτικά θα διατείθεντε δωρεάν μέσω της κλινικής που θα υπάρχει στο Ολυμπιακό χωριό καθώς και από αυτόματους πωλητές που θα βρίσκονται τοποθετημένοι

Previous Ποιοι πραγματικά χρειάζονται XL προφυλακτικό
Next Πακέταρε τα απαραίτητα για μια νύχτα σεξ στο σπίτι του ερωτικού σου παρτενέρ

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Ειδησεις 0 Comments

Καμπάνια Durex-Ασφαλές σεξ με ένα emoji!

Η Durex λίγο πριν την 1η Δεκεμβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, λανσάρει μια νέα διεθνή καμπάνια με στόχο τη δημιουργία του πρώτου επίσημου emoji

Προφυλακτικα - Προβληματα 0 Comments

Τι πραγματικά πιστεύουν οι άνδρες για το σεξ και τα προφυλακτικά

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι άνδρες μάλλον δεν είναι τόσο ριψοκίνδυνοι και αμελείς σε ότι αφορά το σεξ. Αυτό αποδεικνύεται από ένα νέο video της Durex, στο οποίο

Προφυλακτικα - Ειδησεις

3 ερωτικά resolutions για το 2016

Το 2016 είναι δίσεκτο, αλλά οι αστρολόγοι ισχυρίζονται πως πρόκειται να αποτελέσει μια χρονιά πάθους και σεξουαλικής έντασης.  Αν θέλεις να εξασφαλίσεις πως οι προβλέψεις τους θα επαληθευθούν, διάβασε τρία