Αυστραλιανό brand κατασκευάζει προφυλακτικά κατά του ιού Zika

Αυστραλιανό brand κατασκευάζει προφυλακτικά κατά του ιού Zika

Μια εταιρία που δραστηριοποιείται στην αγορά των προφυλακτικών από την Αυστραλία έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου τύπου προφυλακτικού, το οποίο εμπεριέχει ένα ειδικό συστατικό το οποίο καταπολεμά τον ιό Zika.

Το προϊόν έχει ήδη δοκιμαστεί κλινικά και τα αποτελέσματα έδειξαν πως διαθέτει αντιική δράση στις εργαστηριακές μελέτες έναντι στον Zika. Η CEO της αυστραλιανής εταιρίας υποστήριξε σε δηλώσεις του μάλιστα πως το νέο προφυλακτικό πρόκειται να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό στη μάχη έναντι του ιού και θα βοηθήσει στη δημόσια υγεία των περιοχών που πλήττονται από την εξάπλωση του Zika. Οι μετοχές μάλιστα της εταιρίας Starpharma αύξησαν κατά 7% της τιμής τους μετά τις ανακοινώσεις για το νέο προφυλακτικό.

Τα συγκεκριμένα προφυλακτικά έχουν τη δυνατότητα να παρεμποδίσουν την εξάπλωση του ιού Zika. Η Starpharma που έχει την έδρα της στη Μελβούρνη ανακοίνωσε πρόσφατα πως στη σειρά προφυλακτικών VivaGel που λανσάρει στην αγορά, υπάρχει ένα συστατικό το οποίο αποδεδειγμένα διαθέτει αντιική δράση έναντι στον ιό μετά από μια σειρά εργαστηριακών μελετών.

Η CEO της εταιρίας Jackie Fairley υποστήριξε πως η εταιρία διεξήγαγε κλινικές μελέτες και ελέγχους για τον ιό Zika εδώ και αρκετούς μήνες. Με δεδομένο το γεγονώς πως η μετάδοση της μόλυνσης μέσω της σεξουαλικής επαφής, αποτελεί έναν εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα κινδύνου για τον συγκεκριμένο ιό, το συστατικό των προφυλακτικών VivaGel πρόκειται να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό για τη δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα προφανώς και θα αποτελέσει μια εξαιρετική εμπορική ευκαιρία για την εταιρία που κατάφερε να παράγει τον συγκεκριμένο τύπο προφυλακτικού.

Η Fairley υποστήριξε πως η εταιρία Starpharma έχει όλες τις προοπτικές πλέον να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη έναντι της εξάπλωσης του ιού, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός πως οι Ολυμπιακοί αγώνες στη Βραζιλία πλησιάζουν, με τη χώρα να αποτελεί μια από αυτές που έχουν πληγεί σημαντικά από την εξάπλωση του επικίνδυνου ιού. Όπως δήλωσε με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να έχουν μολυνθεί με τον ιό στη Βραζιλία και τις ορδές των τουριστών που πρόκειται να επισκεφθούν το Ρίο για τους Ολυμπιακούς αγώνες το προσεχές διάστημα, η σημασία της παραγωγής ενός προφυλακτικού που βοηθά στην προστασία έναντι στον Zika, είναι πραγματικά τεράστια.

Ο ιός Zika που έχει επιβεβαιωθεί πως μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής, σήμανε συναγερμό στην παγκόσμια κοινότητα και τους ιατρικούς επιστήμονες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2016. Η νόσος μπορεί να είναι καταστροφική για τις εγκυμονούσες μητέρες, κάτι που δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες όχι μόνο για τις μητέρες που πρόκειται να ταξιδέψουν στη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά και για τους άνδρες, αφού η νόσος μεταδίδεται σεξουαλικά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση των ερωτικών τους παρτενέρ.

Με δεδομένο πως δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία για την πάθηση, η προστασία έναντι του σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος μέσω της πρόληψης αποτελεί την ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη στρατηγική. Προφανώς κάτι τέτοιο προσφέρει μια τεράστια εμπορική ευκαιρία για την εταιρία κατασκευής των προφυλακτικών, κάτι που πιστοποιήθηκε από την άμεση άνοδο της τιμής των μετοχών της Starpharma. Να σημειωθεί πως κρούσματα του ιού έχουν ήδη καταγραφεί στην Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική, τη Νότια Αμερική, μέρη της Αφρικής, τη νοτιανατολική Ασία, τα νησιά του Ειρηνικού ωκεανού και την Αυστραλία.

Previous 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τα ΣΜΝ
Next Ποιοι πραγματικά χρειάζονται XL προφυλακτικό

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ

Μην αφήνετε το στρες να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή

Στο σύγχρονο περιβάλλον των εξαντλητικών και ξέφρενων ρυθμών και της απαιτητικής καθημερινότητας το άγχος και το στρες αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πλέον συνηθισμένα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

5 πλεονεκτήματα της χρήσης λιπαντικού στο σεξ

Για αρκετούς, η χρήση λιπαντικού κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να φέρνει αμηχανία και δισταγμούς σε πρώτη ανάγνωση, όμως στην πραγματικότητα το λιπαντικό μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό σύμμαχο

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Το καλύτερο λιπαντικό ανάλογα την περίσταση

Όταν μιλάμε για το σεξ, οι περισσότεροι συμφωνούν πως όσο υγρότερα… τόσο καλύτερα, όμως υπάρχουν στιγμές που  για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο το ζευγάρι χρειάζεται μια μικρή βοήθεια προς αυτή