Σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου – Όσα πρέπει να ξέρεις

Σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου – Όσα πρέπει να ξέρεις

Πρόκειται για ένα θέμα που διχάζει αφού κατά προσέγγιση ο μισός πληθυσμός αισθάνεται εντελώς άνετα με το ενδεχόμενο να κάνει σεξ κατά τη διάρκεια που η παρτενέρ έχει περίοδο, ενώ ο υπόλοιπος μισός εκφράζει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές ερωτήσεις και μύθοι σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Για παράδειγμα είναι ασφαλές να κάνεις σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου; Μπορεί να υπάρξει ενδεχόμενο εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της περιόδου; Είναι το σεξ απολαυστικό για τη γυναίκα και τον άνδρα σε αυτές τις περιπτώσεις; Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές σε σχέση με το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου για να διαλύσεις τις αμφιβολίες και τους μύθους που σχετίζονται με το θέμα.

Μεταπτώσεις στην ερωτική επιθυμία

Κατά τη διάρκεια της περιόδου τα επίπεδα τον ορμονών στον γυναικείο οργανισμό είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Το σώμα και η φυσιολογία κάθε γυναίκας είναι διαφορετικά και για το λόγο αυτό οι αντιδράσεις τους στις μεγάλες διακυμάνσεις στα επίπεδα των ορμονών κατά τη διάρκεια της περιόδου, είναι ποικίλες και το φάσμα τους ευρύ. Ορισμένες γυναίκες θα αισθανθούν φρικιαστικά κατά τη διάρκεια της περιόδου με έντονη αδιαθεσία, κράμπες στο στομάχι, δραματικές αλλαγές στη διάθεση, έξαρση της δερματικής ακμής και πρησμένα γεννητικά όργανα ή στήθη. Για αυτές τις γυναίκες το σεξ μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτούν κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Από την άλλη όμως υπάρχουν και γυναίκες που έχουν ακριβώς την αντίθετη προσέγγιση αφού οι έξτρα ορμόνες έχουν ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα στο σώμα τους, ενισχύουν την ευαισθησία στο στήθος και στα γεννητικά όργανα με αποτέλεσμα να οδηγούνται συχνά σε πολύ αυξημένη λίμπιντο. Αισθάνονται περισσότερο σέξι κατά τη συγκεκριμένη στιγμή και διεγείρονται πολύ ευκολότερα.

Οι καλύτερες στάσεις

Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου, τότε υπάρχουν ορισμένες ερωτικές στάσεις που θα αντιληφθείτε πως είναι περισσότερο άνετες και προκαλούν λιγότερα προβλήματα και ακαταστασία και για το λόγο αυτό είναι καλύτερο να ξεκινήσετε να πειραματίζεστε με αυτές. Γενικά μιλώντας εξαιτίας του νόμου της βαρύτητας, οι στάσεις στις οποίες ο άνδρας είναι από πάνω (π.χ ιεραποστολικό) ή αυτές που είστε και οι δυο στο πλάι (π.χ στάση κουτάλι) είναι προτιμότερες από αυτές που θέλουν τη γυναίκα από πάνω. Σε ότι αφορά τη διείσδυση από πίσω, ορισμένες γυναίκες δεν την προτιμούν όταν έχουν περίοδο γιατί η διείσδυση είναι αρκετά βαθιά και ορισμένες φορές επώδυνη εξαιτίας της αυξημένης ευαισθησίας των γεννητικών οργάνων αλλά και της χαμηλότερης θέσης του τραχήλου κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Έξτρα φυσική λίπανση

Εκτός από το προφανές υγρό που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου (το αίμα δηλαδή), οι γυναίκες συχνά εκλύουν ταυτόχρονα και άλλα σωματικά υγρά. Αυτά τα υγρά μπορεί να προσφέρουν έξτρα φυσική λίπανση κάτι που είναι ένα πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια του σεξ και μειώνεται έτσι η ανάγκη για επιπρόσθετη χρήση λιπαντικού. Αν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής υπάρξει κάποια στιγμή που η φυσική λίπανση φτάνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, μπορείτε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα, να συγυρίσετε την ευρύτερη περιοχή των γεννητικών οργάνων και να συνεχίσετε μετά από ένα μικρό διάστημα.

Η προστασία παραμένει απαραίτητη

Παρά τους μύθους που κυκλοφορούν και δυστυχώς είναι αρκετά διαδεδομένοι, η αλήθεια είναι πως υπάρχει η πιθανότητα εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της περιόδου. Οι πιθανότητες είναι μεν ιδιαίτερα χαμηλές, αλλά παραμένουν υπαρκτές. Το σπέρμα μπορεί να παραμείνει ενεργό ακόμα και για διάστημα πέντε ημερών εντός του γυναικείου κόλπου και συνεπώς αν υπάρξει ωορρηξία νωρίς μετά το τέλος της αιμορραγίας, υπάρχει το ενδεχόμενο γονιμοποίησης.

Αν θέλετε να είστε απολύτως ασφαλείς τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό, ακόμα και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Άλλωστε αμφότεροι οι παρτενέρ διατρέχουν τον κίνδυνο από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου του ιού HIV και της ηπατίτιδας. Για το λόγο αυτό ανεξάρτητα από το ποια μέρα του μήνα διανύουμε, τα προφυλακτικά παραμένουν ο πλέον ασφαλής τρόπος για να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο μετάδοσης των νοσημάτων που μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή.

Previous Tips για να αξιοποιήσεις καλύτερα το χρόνο σου στην κρεβατοκάμαρα
Next 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τα ΣΜΝ

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τα ΣΜΝ

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που σχετίζονται με την ερωτική πράξη, όμως μεγάλο μέρος του κοινού εξακολουθεί να έχει περιορισμένη ενημέρωση ή ακόμα και άγνοια

Προφυλακτικα - Σεξ

Ενδείξεις πως μπορείς να έχεις ένα ΣΜΝ

Πρώτα από όλα είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζεις πως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) δεν ανακοινώνουν πάντα την άφιξή τους με μια σειρά ενδείξεων και συμπτωμάτων. Είναι πιθανό να έχεις

Προφυλακτικα - Ειδησεις

Έξαρση στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μετά τις διακοπές

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) σε γενικές γραμμές μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής και προφανώς είναι νοσήματα που μας αφορούν όλο το χρόνο. Όπως όμως και τα κονδυλώματα, που είναι