Ένα βήμα πιο κοντά στο ανδρικό χάπι αντισύλληψης

Ένα βήμα πιο κοντά στο ανδρικό χάπι αντισύλληψης

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει κοινωνοί μερικών εξαιρετικών ιδεών ανδρικής αντισύλληψης, όπως για παράδειγμα τα προφυλακτικά που μπορούν να ψεκάζονται στο ανδρικό μόριο ως σπρέι. Η αλήθεια όμως είναι πως καμία από αυτές τις καινοτόμες ιδέες που προκάλεσε το ενδιαφέρον κοινού αλλά και επιστημονικής κοινότητας, δεν έχει καταφέρει να κάνει πολλά βήματα προς την κατεύθυνση παραγωγής ενός εμπορικού προϊόντος που θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα όμως με την πρόσφατη επικαιρότητα, αποκαλύπτεται πως το χάπι αντισύλληψης για άνδρες που σίγουρα αποτελεί κάτι πολύαναμενόμενο, είναι πλέον κοντά στο να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά επίσημα στην αγορά. Στο πρόσφατο συνέδριο της αμερικανικής κοινότητας χημικών, οι επιστήμονες του τομέα της κλινικής φαρμακευτικής από το πανεπιστήμιο της Minnesota, υποστήριξαν πως βρίσκονται πολύ κοντά στο να κάνουν το περιβόητο πλέον χάπι της ανδρικής αντισύλληψης, απτή πραγματικότητα. Η ιδιοφυής τους ιδέα ήταν να υπερφορτώσουν τους άνδρες με επιπρόσθετη τεστοστερόνη, ώστε να καταφέρουν να μειώσουν δραματικά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων που αυτοί παράγουν. Βέβαια, αυτό μπορεί να ενέχει κινδύνους για πιθανές παρενέργειες στην υγεία των ανδρών, όμως από επιστημονικής άποψης, αποτελεί σίγουρα μια καινοτόμο μέθοδο και ένα σημαντικό επίτευγμα.

Μια από τις ερευνήτριες που συμμετέχουν στην προσπάθεια για παρασκευή του ανδρικού χαπιού αντισύλληψης υποστήριξε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πως σε συγκεκριμένες δόσεις, το χάπι μπορεί να προκαλέσει ακόμα και στείρωση. Αυτό μπορεί βέβαια να συμβεί για ένα ποσοστό της τάξης του 20% των ανδρών, ενώ είναι επίσης πιθανές κάποιες παρενέργειες που συμπεριλαμβάνουν την πρόσληψη βάρους και τη μείωση των επιπέδων καλής χοληστερίνης. Είναι προφανές πως αμφότερες αυτές οι παρενέργειες είναι ανεπιθύμητες για κάθε άνδρα.

Παρά τους προφανείς κινδύνους και τις παρενέργειες που σχετίζονται με το να διαθέτει κανείς πολύ μεγάλες ποσότητες τεχνητής τεστοστερόνης να κυκλοφορούν στις φλέβες του, υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Τα τόσο ψηλά επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης μπορεί να οδηγήσουν σε επιθετική συμπεριφορά, αχαλίνωτη σεξουαλική ένταση και επιθυμία, κάτι που επίσης είναι ιδιαίτερα ανεπιθύμητη κατάσταση και αποτελεί εμπόδιο που πρέπει οι επιστήμονες να ξεπεράσουν.

Ο τελικός στόχος σύμφωνα με τους ερευνητές είναι η δημιουργία ενός χαπιού αντισύλληψης το οποίο θα λαμβάνεται από το στόμα και το οποίο θα παραμένει ασφαλές, με αναστρέψιμο αποτέλεσμα, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά την ανδρική λίμπιντο. Κι αυτό γιατί από τη μια το ενδεχόμενο της σεξουαλικής αποχής προκαλεί ήττα στον σκοπό δημιουργίας του ίδιου του χαπιού, ενώ από την άλλη τα πολύ υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να προκαλέσουν τα πολύ σημαντικά προβλήματα που περιγράφονται παραπάνω.

Ακόμα πάντως κι αν οι επιστήμονες καταφέρουν να διορθώσουν όλα τα προβλήματα και να πετύχουν να κυκλοφορήσουν ένα χάπι ανδρικής αντισύλληψης, το βέβαιο είναι πως αυτό δεν πρόκειται να προστατεύει έναντι στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, κάτι που αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως με την κυκλοφορία του χαπιού είναι αρκετά πιθανό να πέσουν τα ποσοστά χρήσης προφυλακτικού.

Previous Το Crescendo είναι ερωτικό βοήθημα που ονειρευόσουν
Next Πορνογραφία και διαφήμιση

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ

Πακέταρε τα απαραίτητα για μια νύχτα σεξ στο σπίτι του ερωτικού σου παρτενέρ

Μια νύχτα στο σπίτι του ερωτικού σου παρτενέρ μπορεί να αποδειχθεί εκτός από ηδονική, δυστυχώς και ψυχοφθόρα, κυρίως την πρώτη φορά που συμβαίνει να κοιμηθείς μακριά από τις ανέσεις και

Προφυλακτικα - Ειδησεις

Στην Ινδία τα προφυλακτικά διαφημίζονται μόνο βράδυ

Οι Αρχές της Ινδίας απαγόρευσαν στα τέλη του 2017 τις διαφημίσεις προφυλακτικών από την τηλεόραση κατά τη διάρκεια της ημέρας… Ο λόγος; Το «μέτρο» ανήκει σε κανονισμούς κατά των «χυδαίων»

Προφυλακτικα - Ειδησεις

«Πριν γίνει πιο hot η κατάσταση, θυμήσου τη θαλάσσια ενυδρίδα»…

Μια περιβαλλοντική ομάδα καλεί τα ζευγάρια να σκεφτούν τα άγρια ζώα πριν τα δώσουν όλα στο sex ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Το “Center for Biological Diversity” στο Πίτσμπουργκ, εδώ και