Μην αφήνετε το στρες να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή

Μην αφήνετε το στρες να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή

Στο σύγχρονο περιβάλλον των εξαντλητικών και ξέφρενων ρυθμών και της απαιτητικής καθημερινότητας το άγχος και το στρες αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πλέον συνηθισμένα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το σύνολο σχεδόν των ανθρώπων. Εκτός της αρνητικής επίδρασης που μπορεί να έχει στη συναισθηματική, ψυχολογική και πνευματική υγεία, το στρες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και στη σεξουαλική υγεία.

Αν υποφέρετε από άγχος και στρες, είναι σημαντικό να κάνετε τα απαραίτητα βήματα ώστε να εξασφαλίσετε πως η κατάσταση δεν θα επηρεάσει αρνητικά την ερωτική σας ζωή και τη σεξουαλική σας ευεξία.

Πως το στρες επηρεάζει την ερωτική σας ζωή

Αν και το σεξ αποτελεί έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους ανακούφισης από το στρες, μπορεί παράλληλα να επηρεαστεί αρνητικά από αυτό. Τόσο το προσωπικό όσο και το επαγγελματικό άγχος αποτελούν παράγοντες κλειδιά σε ότι αφορά τη μειωμένη ερωτική επιθυμία ή την απώλεια της λίμπιντο. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις δυσκολιών στη διέγερση ή μειωμένης επιθυμίας για σεξ, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε μικρότερη ερωτική αυτοπεποίθηση, κάτι που είναι πιθανό να επηρεάσει και τον/την παρτενέρ σας.

Κάτι τέτοιο δημιουργεί συνθήκες πίεσης στην ερωτική σας σχέση, κυρίως σε σωματικό επίπεδο, κάτι που συντελεί στη δημιουργία ενός φαύλου κύκλου και προσθέτει στο άγχος και το στρες το οποίο σας κατατρέχει.

Πως μπορείτε να σταματήσετε την αρνητική επίδραση του στρες στην ερωτική σας ζωή

Αν αισθάνεστε άγχος και στρες σε μόνιμη βάση και θεωρείτε πως αυτά τα συναισθήματα σας εμποδίζουν να επιθυμείτε και να απολαμβάνετε το σεξ, τότε είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναλάβετε δράση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ακολουθούν ορισμένα tips που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε.

Μην σκέφτεστε πως το σεξ είναι μονάχα η διείσδυση

Το σεξ συμπεριλαμβάνει μια ευρεία γκάμα ερωτικών δραστηριοτήτων, από τα χάδια, το μασάζ, τα φιλιά μέχρι το στοματικό, τον πειραματισμό με ερωτικά βοηθήματα και την εξερεύνηση της σεξουαλικότητας για τους δυο παρτενέρ. Αν δεν έχετε διάθεση για διείσδυση, ή αν δυσκολεύεστε να έρθετε σε στύση, τότε επικεντρώνοντας την προσοχή σας σε άλλους τύπους σεξουαλικής δραστηριότητας, επιτυγχάνετε να αυξήσετε σταδιακά τη διέγερση και την αυτοπεποίθησή σας, χωρίς παράλληλα να αισθάνεστε την πίεση να αποδώσετε ερωτικά.

Τόσο εσείς όσο και ο/η παρτενέρ σας μπορείτε να απολαύσετε το σεξ, ακόμα και χωρίς αυτό να περιλαμβάνει απαραίτητα διείσδυση, ενώ ακόμα και η σεξουαλική κορύφωση και ο οργασμός είναι εφικτοί, χωρίς το στρες που προκαλεί η συναισθηματική πίεση για να αποδώσετε.

Μην προσποιείστε

Αν προσποιηθείτε ενδιαφέρον για σεξ, ή πως φτάσατε σε οργασμό, τότε ακόμα κι αν έχετε άριστες υποκριτικές ικανότητες, υπάρχει σοβαρή περίπτωση αργά ή γρήγορα ο/η παρτενέρ σας να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Αν επιλέξετε το ψέμα, τότε ούτε εσείς πρόκειται να αισθανθείτε καλύτερα σε σχέση με το σεξ, ενώ διατρέχετε τον κίνδυνο να προκαλέσετε ρήγμα στη σχέση με τον/την παρτενέρ σας.

Το μόνο που θα πετύχετε δυστυχώς θα είναι να αρχίσετε να συνδέετε το σεξ με αρνητικές σκέψεις, κάτι που θα σας απομακρύνει ακόμα περισσότερο συναισθηματικά από την ερωτική πράξη και θα σας οδηγήσει στο να αποφύγετε στο προσεχές μέλλον ακόμα συχνότερα την εμπλοκή σε ερωτική δραστηριότητα. Αν δεν έχετε διάθεση για σεξ, είναι προτιμότερο να είστε ειλικρινείς με τον/την παρτενέρ σας και να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους για δέσιμο, οικειότητα και απόλαυση.

Επενδύστε στο συναισθηματικό κομμάτι

Το σεξ δεν αποτελεί αποκλειστικά μια σωματική δραστηριότητα, αλλά εμπεριέχει πάρα πολλά και σημαντικά συναισθηματικά και ψυχολογικά στοιχεία. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να μην επικεντρώνεστε αποκλειστικά στους σωματικούς παράγοντες και τις πτυχές του σεξ, αλλά να επενδύετε και στο συναισθηματικό κομμάτι, τον ρομαντισμό και το δέσιμο με τον/την παρτενέρ σας. Κάθε σεξουαλική δραστηριότητα πρέπει να συμβαίνει φυσιολογικά, χωρίς πίεση και προγραμματισμό σαν να πρόκειται για αυτοσκοπό γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι απολαυστική και παράλληλα δεν σας βοηθά να απαλλαγείτε από το άγχος και το στρες.

Previous Ταυτόχρονος οργασμός με προφυλακτικά για αμοιβαία κορύφωση
Next Το Crescendo είναι ερωτικό βοήθημα που ονειρευόσουν

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Μεγεθος

Μετρήσιμες πια οι επιδόσεις στο σεξ: Το «έξυπνο προφυλακτικό» ήρθε για να… ξεπουλήσει

Κάνω καλό σεξ; Χρησιμοποιώ επαρκή αριθμό στάσεων; Έχω ικανοποιητική ταχύτητα ώθησης; Και στο τέλος της μέρας, έκαψα καμιά θερμίδα ύστερα από τόση ταλαιπωρία; Την απάντηση σε όλες αυτές τις… αρχέγονες,

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Καμπάνια Durex-Ασφαλές σεξ με ένα emoji!

Η Durex λίγο πριν την 1η Δεκεμβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, λανσάρει μια νέα διεθνή καμπάνια με στόχο τη δημιουργία του πρώτου επίσημου emoji

Προφυλακτικα - Σεξ 1Comments

Γιατί πρέπει να βάλεις το λιπαντικό στο παιχνίδι

Το λιπαντικό είναι ένας από τους ευκολότερους και πλέον αποτελεσματικούς τρόπους για να έρθεις πιο κοντά με τον/την ερωτική παρτενέρ σου και να βελτιώσεις την ποιότητα της σεξουαλικής επαφής. Αν