Φθηνά προφυλακτικά στη μάχη κατά του ιού Zika

Φθηνά προφυλακτικά στη μάχη κατά του ιού Zika

Με τον ιό Ζίκα να εξαπλώνεται στην Καραϊβική και την Λατινική Αμερική, στο Πουέρτο Ρίκο ήδη αποφασίστηκε πως θα απαγορευτεί στους εμπόρους λιανικής πώλησης να αυξήσουν τις τιμές στα προφυλακτικά καθώς και σε άλλα είδη όπως τα εντομοαπωθητικά, τις σίτες για πόρτες και παράθυρα και στα προϊόντα απολύμανσης χεριών και σώματος.

Η τιμή των προφυλακτικών στο Πουέρτο Ρίκο, πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, έτσι ώστε το νησί να καταφέρει να προστατευθεί από τον ιό Zika, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος της χώρας για το εμπόριο και την καταναλωτική πολιτική.

Μάλιστα κατέστησε σαφές πως κάθε κατάστημα σε τοπικό επίπεδο, κάθε βενζινάδικο και συνολικά οποιαδήποτε εμπορική επιχείρηση που πουλά προφυλακτικά θα πρέπει να ξέρει πως εντατικοί έλεγχοι θα γίνονται σε τακτικότατη βάση από το υπουργείο που θα παρακολουθεί και θα καταγράφει τα πάντα σε σχέση με τις τιμές των προφυλακτικών και των υπολοίπων προαναφερθέντων ειδών, ώστε να εξασφαλιστεί πως οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να προστατέψουν επαρκώς τους εαυτούς τους. “Αυτή η στιγμή δεν είναι σε καμία περίπτωση κατάλληλη για αύξηση των τιμών στα συγκεκριμένα είδη και θα διασφαλίσουμε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί” τόνισε ο αρμόδιος υπουργός του Πουέρτο Ρίκο.

Με το πρόστιμο για τους παραβάτες που θα πωλούν προφυλακτικά με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από αυτό που έχει συμφωνηθεί να ανέρχεται στα 10.000 δολάρια (και μάλιστα για κάθε μεμονωμένη παράβαση και λειτουργώντας αθροιστικά), οι αρχές στο Πουέρτο Ρίκο, φαίνεται πως έχουν θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα ως ύψιστη προτεραιότητα.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως τα προφυλακτικά αποτέλεσαν την πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα με τα αγαθά για τα οποία απαγορεύεται να γίνει η παραμικρή αύξηση τιμής. Κι αυτό συνέβη μετά από πρόσφατες επιστημονικές αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες ο ιός Zika μπορεί να μεταδοθεί μέσω της σεξουαλικής επαφής. Τον Φεβρουάριο, οι αρμόδιοι επιστήμονες στο Texas, ανέφεραν την πρώτη περίπτωση μετάδοση του ιού εντός της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και μάλιστα υποστήριξαν πως ο ιός μεταδόθηκε μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Στο Πουέρτο Ρίκο έχουν ήδη αναφερθεί περισσότερες από 60 περιπτώσεις μόλυνσης με τον ιο Zika, με τρεις από αυτές μάλιστα να πλήττουν εγκυμονούσες γυναίκες.

Αν και οι περισσότεροι κάτοικοι συμφωνούν με την πολιτική παγώματος της τιμής των προφυλακτικών, ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους εκφράζουν σκεπτικισμό για την ανάγκη της απαγόρευσης. Ένας από τους υπαλλήλους εταιρίας που εμπορεύεται προφυλακτικά υποστήριξε πως το γεγονός πως υπάρχει εξάπλωση του ιού Zika, δεν θα συνεπάγονταν αυτόματη αύξηση στην τιμή των προφυλακτικών.

Από την άλλη όμως, το ενδεχόμενο να εκτοξευθούν οι τιμές των προφυλακτικών στο Πουέρτο Ρίκο, αν η κυβέρνηση δεν λάμβανε τα αυστηρά μέτρα που περιγράφονται παραπάνω, δεν θα ήταν σίγουρα αμελητέο σύμφωνα μάλιστα με το πρόσφατο παρελθόν. Πριν μόλις ένα χρόνο, όταν υπήρχε έλλειψη διαθέσιμων προφυλακτικών στη Βενεζουέλα, ένα πακέτο των 36 μπορούσε να πουληθεί ακόμα και για το αστρονομικό ποσό των 755 δολαρίων!

Σύμφωνα με τις αρμόδιες τοπικές αρχές στο Πουέρτο Ρίκο, η μέση τιμή για ένα προφυλακτικό στη χώρα ανέρχεται στα 1.66 δολάρια, ενώ η αντίστοιχη τιμή για ένα πακέτο των 24 προφυλακτικών αγγίζει τα 24.49 δολάρια.

Previous Τα προφυλακτικά του μέλλοντος θα είναι τόσο λεπτά όσο μια ανθρώπινη τρίχα
Next Το σημείο C - Ο οργασμός με διέγερση του τραχήλου

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Τελικά τα προφυλακτικά επηρεάζουν αρνητικά τη στύση;

Είναι γνωστό πως υπάρχουν μια σειρά παράγοντες που μπορούν να καταστρέψουν τη στύση σου και να επηρεάσουν αρνητικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη στυτική λειτουργία. Από τις

Προφυλακτικα - Ειδησεις

Στο μέλλον τα προφυλακτικά θα προδίδουν τα νοσήματα

Η δουλειά του προφυλακτικού δεν είναι άλλη από το να εξασφαλίσει ασφαλές σεξ. Να προστατεύσει δηλαδή από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Ωστόσο, όπως όλοι ξέρουμε το προφυλακτικό στην

Προφυλακτικα - Ειδησεις

Ιαπωνία: οι κατασκευαστές προφυλακτικών ελπίζουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Οι κατασκευαστές προφυλακτικών της Ιαπωνίας βλέπουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 μια μοναδική ευκαιρία να δείξουν στον κόσμο την καινοτομία τους στην κατασκευή εξαιρετικά λεπτών προφυλακτικών. Για πολλά χρόνια εκατοντάδες