Τα προφυλακτικά του μέλλοντος θα είναι τόσο λεπτά όσο μια ανθρώπινη τρίχα

Τα προφυλακτικά του μέλλοντος θα είναι τόσο λεπτά όσο μια ανθρώπινη τρίχα

Με τη χρήση latex το οποίο έχει δημιουργηθεί από έναν τύπο χορταριού που συναντάται στην Αυστραλία, οι ερευνητές ισχυρίζονται πως βρίσκονται πολύ κοντά στη δημιουργία του απόλυτου προφυλακτικού. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το προφυλακτικό του μέλλοντος θα είναι τόσο λεπτό όσο μια ανθρώπινη τρίχα, χωρίς να χάσει την ισχύ, την ελαστικότητα και τις ιδιότητες που διαθέτουν τα σύγχρονα προφυλακτικά.

Οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νέο τύπο latex, ο οποίος έχει κατασκευαστεί με βάση τις ίνες που διαθέτει ένα σπάνιο είδος χλόης το οποίο ευδοκιμεί στην Αυστραλία. Η νανο-σελουλόζη (μια μορφή κυτταρίνης) η οποία επιτεύχθηκε να εξαχθεί από το αυτό το είδος γρασιδιού που ευδοκιμεί στην Αυστραλία είναι εξαιρετικά ισχυρή και οι επιστήμονες επιχειρούν να τη χρησιμοποιήσουν ως προσθετικό για την παρασκευή των προφυλακτικών.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης ουσίας, είναι πως είναι ταυτόχρονα εξαιρετικά ελαστική και επιτρέπει στους επιστήμονες να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα λεπτή μεμβράνη από το νέο τύπο latex που κατασκευάζουμ η οποία παραμένει ταυτόχρονα ισχυρή, άθραυστη και παράλληλα άκρως ελαστική, τους παράγοντες δηλαδή που είναι αυτοί της πλέον αποφασιστικής σημασίας και κρισιμότητας για κάθε προφυλακτικό.

Οι επιστήμονες μάλιστα έχουν κάνει ελέγχους και επιθεωρήσεις της φόρμουλας του latex με την προσθήκη της θαυματουργής ουσίας στις ΗΠΑ, με τεστ διάρρηξης στα οποία τα προφυλακτικά φουσκώνονται με διαρκείς μετρήσεις για τον όγκο και την πίεση που δημιουργείται σε αυτά. Οι μετρήσεις κατέδειξαν πως ο νέος αυτός τύπος latex αυξάνει την αντοχή των προφυλακτικών κατά 20% σε ότι αφορά τα επίπεδα πίεσης που πρέπει να ασκηθούν για να προκύψει αστοχία του υλικού και κατά 40% σε ότι αφορά τον όγκο του αέρα σε σχέση με τα προφυλακτικά που κυκλοφορούν στην αγορά.

Οι ερευνητές είναι άκρως αισιόδοξοι πως με λίγο ακόμα ραφινάρισμα και δοκιμές θα καταφέρουν να κατασκευάσουν ένα προφυλακτικό που είναι κατά 30% λεπτότερο από το πιο λεπτό που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά και το οποίο θα περνάει με ευκολία όλους τους απαραίτητους ελέγχους αντοχής και αξιοπιστίας των εμπορικών προφυλακτικών. Υποστηρίζουν μάλιστα πως με την εξέλιξη της έρευνας, σύντομα τα προφυλακτικά που θα είναι σε θέση να κατασκευάζουν θα είναι ακόμα πιο λεπτά από το αρχικό 30%.

Πρόσφατα μάλιστα κατάφεραν να φτάσουν τα 45 microns στη λεπτότητα του υλικού, πλάτος που είναι αντίστοιχο με αυτό που έχουν οι τρίχες στα μαλλιά μας. Ένα ακόμα εξαιρετικά σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως η ουσία που προστίθεται για να δημιουργηθεί ο νέος τύπος latex, είναι φθηνή και θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής των προφυλακτικών.

Previous Γιατί κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει ασκήσεις πυελικού εδάφους
Next Φθηνά προφυλακτικά στη μάχη κατά του ιού Zika

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

5 πλεονεκτήματα της χρήσης λιπαντικού στο σεξ

Για αρκετούς, η χρήση λιπαντικού κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να φέρνει αμηχανία και δισταγμούς σε πρώτη ανάγνωση, όμως στην πραγματικότητα το λιπαντικό μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό σύμμαχο

Προφυλακτικα - Ειδησεις

To μέγεθος μετράει και είναι ο λόγος που οι άνδρες μισούν τα προφυλακτικά. Μια εταιρεία όμως μόλις έλυσε το πρόβλημα

Τα χρόνια που είμαστε σεξουαλικά ενεργοί οι γυναίκες έχουν ακούσει και οι άνδρες έχουν επικαλεστεί ένα σωρό δικαιολογίες για τους λόγους που προτιμούν να μην χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Κανένας μέχρι σήμερα

Προφυλακτικα - Ειδησεις

Τελειώνουν τα προφυλακτικά στη Γκορομόντζι

Η Γκορομόντζι είναι μια μικρή περιφέρεια στη Ζιμπάμπουε και φαίνεται πως έχει ξεμείνει από προφυλακτικά όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα. Συγκεκριμένα, τα ανδρικά προφυλακτικά τελειώνουν με αποτέλεσμα οι σεξουαλικά ενεργοί