Ξεπερνώντας συνηθισμένα προβλήματα για τον γυναικείο οργασμό

Ξεπερνώντας συνηθισμένα προβλήματα για τον γυναικείο οργασμό

Συχνά ο οργασμός θεωρείται ως το οριστικό αποτέλεσμα της σεξουαλικής επαφής για αμφότερους τους ερωτικούς παρτενέρ, όμως στην πραγματικότητα πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν στην πολυπόθητη κλιμάκωση κατά τη διάρκεια του σεξ. Από την άλλη υπάρχουν και αυτές που πιστεύουν πως τελειώνουν πολύ γρήγορα και θα ήθελαν να είχαν μεγαλύτερο συγχρονισμό με τον ερωτικό τους σύντροφο.

Ο οργασμός είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο από ότι συνήθως περιγράφεται και όσα περισσότερα αντιληφθεί κανείς σχετικά με τη γυναικεία ανατομία και πως το σώμα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, τόσο περισσότερο εύκολο θα είναι να καταφέρει να ελέγξει την ερωτική κορύφωση. Τα πιο συνηθισμένα γυναικεία προβλήματα σε σχέση με τον οργασμό είναι τα παρακάτω:

Έλλειψη προκαταρκτικών

Μόλις το 25% των γυναικών έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν σε οργασμό αποκλειστικά μέσω της συνουσίας, αν όμως ο παρτενέρ τους επενδύσει περισσότερα από 20 λεπτά για τα προκαταρκτικά πριν ξεκινήσει η διείσδυση, τότε το ποσοστό αυτό θα ανέβαινε στο εντυπωσιακό 75%. Η κύρια αιτία για αυτή τη διαφορά είναι η ανάγκη του κόλπου να λιπανθεί επαρκώς κατά τη διάρκεια του σεξ και η πλειοψηφία των γυναικών δυσκολεύεται να φτάσει σε σημείο ικανοποιητικής λίπανσης στην περιοχή αν απουσιάζουν τα προκαταρκτικά, τα οποία προετοιμάζουν το έδαφος για τη συνουσία. Αν ακόμα και μετά τα προκαταρκτικά η διείσδυση είναι δύσκολη, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε λιπαντικό.

Κολεόσπασμος

Ο κόλπος είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή που παραμένει ευάλωτη σε μολύνσεις αλλά και σε δυσλειτουργίες όπως είναι ο κολεόσπασμος. Ο κολεόσπασμος ή κολπικός σπασμός είναι μια σεξουαλική δυσλειτουργία, κατά την οποία υπάρχει επίμονη ή επανειλημμένη ακούσια σύσπαση των μυών του έξω τριτημορίου του κόλπου, κάνοντας εξαιρετικά επώδυνη ή ακόμα και αδύνατη την διείσδυση του πέους στον κόλπο. Ο φαύλος κύκλος που προκαλεί η συγκεκριμένη δυσλειτουργία οφείλεται στο ότι η γυναίκα υπό τον φόβο ότι θα πονέσει, οδηγεί ως ένα σημείο το σώμα της στη συγκεκριμένη κατάσταση. Πρόκειται για δυσλειτουργία για την οποία πρέπει να απευθυνθεί κανείς σε ειδικό γιατρό που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Υπερβολική λίπανση

Αν και οι περισσότερες γυναίκες απαιτούν προκαταρκτικά προκειμένου να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα λίπανσης στον κόλπο, κάποιες άλλες λιπαίνονται υπερβολικά με αποτέλεσμα όταν έρχεται η στιγμή της διείσδυσης να μην υπάρχει η απαραίτητη τριβή που θα προσφέρει την ερωτική απόλαυση κατά τη σεξουαλική επαφή και θα διεγείρει αποτελεσματικά. Το ελαφρύ στέγνωμα του κόλπου με μια πετσέτα σε περιπτώσεις υπερβολικής λίπανσης μπορεί να βοηθήσει, όμως είναι σημαντικό να διατηρηθεί ένα επίπεδο της φυσικής λίπανσης στον κόλπο για να γίνει δυνατή η συνουσία χωρίς να είναι επώδυνη.

Κλειτοριδική ευαισθησία

Ορισμένες γυναίκες έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητη κλειτορίδα σε βαθμό που δεν αντέχουν όταν ο παρτενέρ τους την αγγίζει ακόμα και πριν από τη σεξουαλική επαφή, κάτι που φυσιολογικά είναι μια αίσθηση που συμβαίνει αμέσως μετά τον οργασμό. Αυτή η κατάσταση για ορισμένες γυναίκες δεν σημαίνει απλά πως ορισμένα προκαταρκτικά πρέπει να αποφεύγονται, αφού αντί για απόλαυση είναι επώδυνα, αλλά και πως ορισμένες στάσεις κατά το σεξ είναι άβολες και δεν προσφέρουν ηδονή. Σε περιπτώσεις βέβαια που η διέγερση της κλειτορίδας προκαλεί έντονο πόνο, τότε είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε κάποιο γυναικολόγο.

Ψυχολογικά αίτια

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που προκαλεί προβλήματα στις γυναίκες που δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν είναι σωματικός, αλλά ψυχολογικός. Το άγχος, το στρες, η μειωμένη ερωτική επιθυμία και άλλοι ψυχολογικοί παράγοντες είναι πιθανό να καταστήσουν τον οργασμό ένα άφταστο όνειρο. Είναι απολύτως φυσιολογικό για κάθε γυναίκα να βιώνει περιόδους με ανησυχίες και έντονο στρες και σε αυτά τα διαστήματα ίσως ο οργασμός να έρχεται δυσκολότερα, όμως όταν υπάρχει χαλαρότητα και ευδαιμονία το σεξ γίνεται και πάλι μια απολαυστική δραστηριότητα και η κορύφωση έρχεται φυσικά και ευκολότερα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε πως ορισμένες γυναίκες δεν μπορούν να φτάσουν στον οργασμό αποκλειστικά και μόνο μέσω της συνουσίας. Κάθε σώμα και οργανισμός είναι διαφορετικός και υπάρχουν πάντα εναλλακτικοί τρόποι για να φτάσει μια γυναίκα στον πολυπόθητο οργασμό.

Previous Το προφυλακτικό του μέλλοντος;
Next Γιατί κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει ασκήσεις πυελικού εδάφους

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Εφαρμογη 0 Comments

Πως να εξασφαλίσεις πως ο παρτενέρ σου θα χρησιμοποιεί πάντα προφυλακτικό

Αν και ένα κομμάτι των ανδρών διαθέτει την κοινή λογική και την ακολουθεί κατά γράμμα χρησιμοποιώντας προφυλακτικό σε κάθε σεξουαλική επαφή, υπάρχει ένα ποσοστό του ισχυρού φύλου που θα προσπαθήσει

Προφυλακτικα - Προβληματα

Μην αφήνετε το στρες να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή

Στο σύγχρονο περιβάλλον των εξαντλητικών και ξέφρενων ρυθμών και της απαιτητικής καθημερινότητας το άγχος και το στρες αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πλέον συνηθισμένα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει

Προφυλακτικα - Σεξ

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το σεξ στην υγεία

Το σεξ αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στη ζωή σας Κύρια σημεία: Η σεξουαλική υγεία δεν έχει να κάνει μόνο με το safe sex, αλλά και με τη συνειδητοποίηση πως το