Ξεπερνώντας συνηθισμένα προβλήματα για τον γυναικείο οργασμό

Ξεπερνώντας συνηθισμένα προβλήματα για τον γυναικείο οργασμό

Συχνά ο οργασμός θεωρείται ως το οριστικό αποτέλεσμα της σεξουαλικής επαφής για αμφότερους τους ερωτικούς παρτενέρ, όμως στην πραγματικότητα πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν στην πολυπόθητη κλιμάκωση κατά τη διάρκεια του σεξ. Από την άλλη υπάρχουν και αυτές που πιστεύουν πως τελειώνουν πολύ γρήγορα και θα ήθελαν να είχαν μεγαλύτερο συγχρονισμό με τον ερωτικό τους σύντροφο.

Ο οργασμός είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο από ότι συνήθως περιγράφεται και όσα περισσότερα αντιληφθεί κανείς σχετικά με τη γυναικεία ανατομία και πως το σώμα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, τόσο περισσότερο εύκολο θα είναι να καταφέρει να ελέγξει την ερωτική κορύφωση. Τα πιο συνηθισμένα γυναικεία προβλήματα σε σχέση με τον οργασμό είναι τα παρακάτω:

Έλλειψη προκαταρκτικών

Μόλις το 25% των γυναικών έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν σε οργασμό αποκλειστικά μέσω της συνουσίας, αν όμως ο παρτενέρ τους επενδύσει περισσότερα από 20 λεπτά για τα προκαταρκτικά πριν ξεκινήσει η διείσδυση, τότε το ποσοστό αυτό θα ανέβαινε στο εντυπωσιακό 75%. Η κύρια αιτία για αυτή τη διαφορά είναι η ανάγκη του κόλπου να λιπανθεί επαρκώς κατά τη διάρκεια του σεξ και η πλειοψηφία των γυναικών δυσκολεύεται να φτάσει σε σημείο ικανοποιητικής λίπανσης στην περιοχή αν απουσιάζουν τα προκαταρκτικά, τα οποία προετοιμάζουν το έδαφος για τη συνουσία. Αν ακόμα και μετά τα προκαταρκτικά η διείσδυση είναι δύσκολη, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε λιπαντικό.

Κολεόσπασμος

Ο κόλπος είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή που παραμένει ευάλωτη σε μολύνσεις αλλά και σε δυσλειτουργίες όπως είναι ο κολεόσπασμος. Ο κολεόσπασμος ή κολπικός σπασμός είναι μια σεξουαλική δυσλειτουργία, κατά την οποία υπάρχει επίμονη ή επανειλημμένη ακούσια σύσπαση των μυών του έξω τριτημορίου του κόλπου, κάνοντας εξαιρετικά επώδυνη ή ακόμα και αδύνατη την διείσδυση του πέους στον κόλπο. Ο φαύλος κύκλος που προκαλεί η συγκεκριμένη δυσλειτουργία οφείλεται στο ότι η γυναίκα υπό τον φόβο ότι θα πονέσει, οδηγεί ως ένα σημείο το σώμα της στη συγκεκριμένη κατάσταση. Πρόκειται για δυσλειτουργία για την οποία πρέπει να απευθυνθεί κανείς σε ειδικό γιατρό που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Υπερβολική λίπανση

Αν και οι περισσότερες γυναίκες απαιτούν προκαταρκτικά προκειμένου να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα λίπανσης στον κόλπο, κάποιες άλλες λιπαίνονται υπερβολικά με αποτέλεσμα όταν έρχεται η στιγμή της διείσδυσης να μην υπάρχει η απαραίτητη τριβή που θα προσφέρει την ερωτική απόλαυση κατά τη σεξουαλική επαφή και θα διεγείρει αποτελεσματικά. Το ελαφρύ στέγνωμα του κόλπου με μια πετσέτα σε περιπτώσεις υπερβολικής λίπανσης μπορεί να βοηθήσει, όμως είναι σημαντικό να διατηρηθεί ένα επίπεδο της φυσικής λίπανσης στον κόλπο για να γίνει δυνατή η συνουσία χωρίς να είναι επώδυνη.

Κλειτοριδική ευαισθησία

Ορισμένες γυναίκες έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητη κλειτορίδα σε βαθμό που δεν αντέχουν όταν ο παρτενέρ τους την αγγίζει ακόμα και πριν από τη σεξουαλική επαφή, κάτι που φυσιολογικά είναι μια αίσθηση που συμβαίνει αμέσως μετά τον οργασμό. Αυτή η κατάσταση για ορισμένες γυναίκες δεν σημαίνει απλά πως ορισμένα προκαταρκτικά πρέπει να αποφεύγονται, αφού αντί για απόλαυση είναι επώδυνα, αλλά και πως ορισμένες στάσεις κατά το σεξ είναι άβολες και δεν προσφέρουν ηδονή. Σε περιπτώσεις βέβαια που η διέγερση της κλειτορίδας προκαλεί έντονο πόνο, τότε είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε κάποιο γυναικολόγο.

Ψυχολογικά αίτια

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που προκαλεί προβλήματα στις γυναίκες που δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν είναι σωματικός, αλλά ψυχολογικός. Το άγχος, το στρες, η μειωμένη ερωτική επιθυμία και άλλοι ψυχολογικοί παράγοντες είναι πιθανό να καταστήσουν τον οργασμό ένα άφταστο όνειρο. Είναι απολύτως φυσιολογικό για κάθε γυναίκα να βιώνει περιόδους με ανησυχίες και έντονο στρες και σε αυτά τα διαστήματα ίσως ο οργασμός να έρχεται δυσκολότερα, όμως όταν υπάρχει χαλαρότητα και ευδαιμονία το σεξ γίνεται και πάλι μια απολαυστική δραστηριότητα και η κορύφωση έρχεται φυσικά και ευκολότερα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε πως ορισμένες γυναίκες δεν μπορούν να φτάσουν στον οργασμό αποκλειστικά και μόνο μέσω της συνουσίας. Κάθε σώμα και οργανισμός είναι διαφορετικός και υπάρχουν πάντα εναλλακτικοί τρόποι για να φτάσει μια γυναίκα στον πολυπόθητο οργασμό.

Previous Το προφυλακτικό του μέλλοντος;
Next Γιατί κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει ασκήσεις πυελικού εδάφους

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τα ΣΜΝ

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που σχετίζονται με την ερωτική πράξη, όμως μεγάλο μέρος του κοινού εξακολουθεί να έχει περιορισμένη ενημέρωση ή ακόμα και άγνοια

Προφυλακτικα Durex 0 Comments

Τα πλεονεκτήματα των προφυλακτικών με ραβδώσεις και κουκίδες

Δεν υπάρχει ένα προφυλακτικό που να ταιριάζει σε όλους, αφού ο καθένας μας είναι μοναδικός πνευματικά και ψυχολογικά, αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο την ερωτική απόλαυση και έχει τον δικό του

Προφυλακτικα Durex

Ταυτόχρονος οργασμός με προφυλακτικά για αμοιβαία κορύφωση

Όταν κάνεις σεξ, είναι μια από τις μοναδικές περιπτώσεις κατά τις οποίες σίγουρα δεν θέλεις να τερματίσεις… πρώτος. Για τα περισσότερα ζευγάρια, τα προφυλακτικά υψώνουν ένα σύνορο ανάμεσα στους ερωτικούς