5 μύθοι για τα προφυλακτικά

5 μύθοι για τα προφυλακτικά

Παρά το γεγονός πως είναι κοινή πεποίθηση πως τα προφυλακτικά αποτελούν τον αποτελεσματικότερο τρόπο προστασίας τόσο έναντι της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, όσο και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, εξακολουθούν να υπάρχουν μύθοι και λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από τη χρήση τους.

 

Επιπρόσθετα το γεγονός πως ένα κομμάτι του ανδρικού πληθυσμού, επιχειρεί να βρει δικαιολογίες για να αποφύγει τη χρήση προφυλακτικού, έχει οδηγήσει στην επικράτηση αρκετών λανθασμένων αντιλήψεων και στην ενίσχυση αυτών των μύθων.

Δεν μπορώ να βρω ένα προφυλακτικό που εφαρμόζει σωστά και με κάνει να αισθάνομαι άνετα

Πλέον ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί προφυλακτικά από μια τεράστια ποικιλία σε μήκη, πλάτη και διαφορετικά σχήματα. Υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά προφυλακτικά με ευθύγραμμο σχήμα, με πλατύτερη κεφαλή για ευκολότερη εφαρμογή, με κουκίδες ή/και ραβδώσεις τα οποία προσφέρουν ενισχυμένη διέγερση και ερωτική απόλαυση, καθώς και προφυλακτικά με γεύσεις για διασκεδαστικότερη σεξουαλική επαφή.

Ο καθένας μπορεί να αναζητήσει προφυλακτικά τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να επιβραδύνουν την εκσπερμάτιση, άλλα που προσδίδουν μια θερμαντική ή δροσιστική αίσθηση, πολύ λεπτά που φέρνουν τους δυο παρτενέρ πολύ κοντά προσομοιώνοντας την επαφή χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, ακόμα και προφυλακτικά που δεν είναι κατασκευασμένα από λάτεξ, για όσους έχουν αλλεργικές αντιδράσεις στο συγκεκριμένο υλικό.

Οι εταιρίες που τα κατασκευάζουν διευρύνουν διαρκώς τη γκάμα, εισάγοντας νέες ποικιλίες στο παιχνίδι, ενώ ακόμα κι αν σε κάποιον δεν ταιριάζουν οι διαστάσεις των προφυλακτικών που μπορεί κανείς να προμηθευτεί σε σουπερμάρκετ και φαρμακεία, υπάρχουν πολλά διαδικτυακά καταστήματα που μπορούν ουσιαστικά να καλύψουν κάθε ανάγκη και προτίμηση.

Δεν χρειάζομαι προστασία για το στοματικό σεξ

Μερικά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να μεταφερθούν μέσω του στοματικού σεξ και για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε το προφυλακτικό αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια του κολπικού ή του πρωκτικού σεξ. Τα προφυλακτικά τα οποία είναι διαθέσιμα σε μια ποικιλία από διαφορετικές γεύσεις μπορεί άλλωστε να σας βοηθήσουν να προσδώσετε έναν πιο διασκεδαστικό και kinky αέρα στο στοματικό σεξ.

Τα προφυλακτικά καταστρέφουν την ερωτική διάθεση και το πάθος

Πάνω στην έξαψη του πάθους, το να σταματήσει κανείς τα ερωτικά παιχνίδια για να φορέσει το προφυλακτικό, ίσως να είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε, ειδικά αν βρίσκεστε υπό την επήρεια του αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Ο πρώτος και κύριος τρόπος για να είστε προετοιμασμένοι, είναι να έχετε πάντα πάνω σας ένα προφυλακτικό, ώστε να το έχετε άμεσα κάθε στιγμή διαθέσιμο σε πρώτη ζήτηση.

Μπορείτε επίσης να κάνετε την εφαρμογή του προφυλακτικού μέρος των προκαταρκτικών ερωτικών παιχνιδιών, ώστε να μην σταματήσει η διέγερση και η σεξουαλική έξαψη. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν τρόποι να φοράτε πάντα προφυλακτικό χωρίς να καταστρέψετε το ερωτικό μομέντουμ, αφού θα συμφωνήσετε πως το ενδεχόμενο για κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα είναι απείρως πιο αντιερωτικό από το να επενδύσετε λίγα δευτερόλεπτα για να φορέσετε προφυλακτικό πριν την ερωτική επαφή.

Η συζήτηση για τα προφυλακτικά προκαλεί αμηχανία και ντροπή

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αισθάνεστε ντροπή όταν ανακύπτει η συζήτηση για τη χρήση προφυλακτικού, αν και είναι μάλλον συνηθισμένο να αισθάνεστε μια σχετική συστολή και αμηχανία όταν αυτό συμβαίνει. Είναι σημαντικό να θεωρείτε τη χρήση προφυλακτικού ως μια θετική επιλογή για την υγεία σας με στόχο να προστατέψετε τους εαυτούς και τον/την παρτενέρ σας.

Στις περιπτώσεις που ο/η ερωτικός/ερωτική παρτενέρ δεν θέλει να συζητήσει για το θέμα ή αρνείται να φορέσει προφυλακτικό, είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες υγείας. Κάτι που επίσης μπορεί να βοηθήσει είναι να φέρνετε στο τραπέζι από νωρίς το θέμα του προφυλακτικού, όταν υπάρχει χρόνος και διάθεση για κουβέντα, αντί να ρισκάρετε να αναφέρετε το θέμα πολύ αργά, πάνω στην ερωτική έξαψη της στιγμής.

Τα προφυλακτικά σπάνε εύκολα

Τα προφυλακτικά είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να αντέχουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες και να παραμένουν ανεπηρέαστα ακόμα και σε σφοδρή χρήση. Έχουν περάσει αυστηρότατους ποιοτικούς ελέγχους και εφόσον φοράτε το κατάλληλο μέγεθος, το προφυλακτικό εφαρμόζει σωστά και το χρησιμοποιείτε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, το ενδεχόμενο να σπάσει είναι στην πραγματικότητα πάρα πολύ μικρό. Επιπρόσθετα καλό είναι να γνωρίζετε πως φορώντας δυο προφυλακτικά αυξάνετε τον κίνδυνο για αστοχία ή σπάσιμο και δεν προστατεύεστε σε καμία περίπτωση περισσότερο.

 

Previous Γιατί πρέπει να βάλεις το λιπαντικό στο παιχνίδι
Next Διάκριση για τον κ. Βλάσση Γεωργάτο της Γρηγόρης Μικρογεύματα στα φετινά Franchise Business Awards

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

5 πλεονεκτήματα της χρήσης λιπαντικού στο σεξ

Για αρκετούς, η χρήση λιπαντικού κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να φέρνει αμηχανία και δισταγμούς σε πρώτη ανάγνωση, όμως στην πραγματικότητα το λιπαντικό μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό σύμμαχο

Προφυλακτικα - Προβληματα

Ανησυχητική αύξηση στα κρούσματα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων

Δυστυχώς σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές που έρχονται από τις ΗΠΑ, οι ρυθμοί για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έχουν αγγίξει ιστορικά υψηλά την τελευταία διετία. Ενδεικτικά αναφέρεται πως οι επίσημες αναφορές

Προφυλακτικα - Ειδησεις 0 Comments

1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS και αποτελεί μια ευκαιρία για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ενωθούν στην κοινή μάχη κατά του

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply