1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS και αποτελεί μια ευκαιρία για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ενωθούν στην κοινή μάχη κατά του HIV, να δείξουν την υποστήριξή τους για τους ανθρώπους που ζουν με τον ιό, αλλά και να τιμήσουν την μνήμη όσων δεν βρίσκονται πια κοντά μας εξαιτίας του. Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ενώ στη συνέχεια το ίδιο έγινε και  από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το AIDS είναι μία από τις πλέον φονικές επιδημίες όλων των εποχών, ενώ από το 1981 που παρατηρήθηκε κλινικά στις ΗΠΑ, περίπου 39.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 78.000.000 εκτιμώνται πως είναι φορείς του HIV, ο οποίος μεταδίδεται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής, κάτι που υπογραμμίζει τη σημασία του ασφαλούς σεξ και της χρήσης προφυλακτικού σε κάθε ερωτική επαφή.

Σήμερα πλέον, έχει επιτευχθεί σημαντική επιστημονική πρόοδος στη θεραπεία για τον HIV, υπάρχει νομοθεσία για να προστατεύει τους ανθρώπους οι οποίοι ζουν με τον ιό, ενώ το κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει πλέον αντιληφθεί καλύτερα τη σημασία της κατάστασης. Παρόλα αυτά, περί τα δυο εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, διαγιγνώσκονται με τον ιό κάθε χρόνο, τη στιγμή που μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν γνωρίζουν τα δεδομένα για το πως θα προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους άλλους, ενώ το στίγμα και οι διακρίσεις παραμένουν  μια θλιβερή πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να ζουν με τον HIV.

H Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS είναι σημαντική γιατί υπενθυμίζει στο κοινό, στις κυβερνήσεις και στους οργανισμούς πως ο ιός HIV δεν έχει εξαλειφθεί ως απειλή και πως υπάρχει ακόμα κρίσιμη και άκρως σημαντική ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση, μάχη κατά των προκαταλήψεων και των διακρίσεων και βαθύτερη εκπαίδευση γύρω από τη νόσο.

Η εξάπλωση της φονικής επιδημίας οφείλεται στο μεγαλύτερό ποσοστό της, στη σεξουαλική επαφή χωρίς τη χρήση προφυλακτικού. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η ετεροσεξουαλική επαφή παραμένει υπεύθυνη για περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως σε σχέση με την ομοφυλική.

Όλες και όλοι μπορεί να μολυνθούν από τον ιό και εντελώς ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Το προφυλακτικό αποτελεί την καλύτερη προστασία έναντι των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και το απαραίτητο μέσο για να απολαύσει κανείς το σεξ με ασφάλεια. Παρέχει την αποτελεσματικότερη ασπίδα κατά της μετάδοσης του HIV, αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά σε κάθε σεξουαλική επαφή.

Previous Έξυπνη έρευνα του DUO - Μπες στον κύκλο προστασίας
Next Πως να εξασφαλίσεις πως ο παρτενέρ σου θα χρησιμοποιεί πάντα προφυλακτικό

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Πως να φοράς πάντα προφυλακτικό

Για να αναγκαστείς να φοράς προφυλακτικό σε κάθε σεξουαλική επαφή, θα μπορούσε κανείς να σε φοβίσει με τρομακτικά στατιστικά για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά και τον μεγάλο κίνδυνο του

Προφυλακτικα DUO 0 Comments

Έξυπνη έρευνα του DUO – Μπες στον κύκλο προστασίας

H 1η Δεκεμβρίου, ημερομηνία που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, πλησιάζει και η εταιρία κατασκευής προφυλακτικών DUO, λανσάρει μια νέα διαδικτυακή καμπάνια με στόχο να ευαισθητοποιήσει το

Προφυλακτικα - Σεξ

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε σεξ μέσα σε μια καινούρια σχέση;

Σχεδόν το 50% των straight ζευγαριών που ρωτήθηκαν σε σχετική έρευνα, ανέφεραν πως περίμεναν μεταξύ μιας εβδομάδας και ενός μήνα πριν να προχωρήσουν τη σχέση τους στο επόμενο επίπεδο.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply