Η πλειοψηφία των gay ανδρών δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό

Η πλειοψηφία των gay ανδρών δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό

Μια νέα έρευνα, που διεξήχθει για λογαριασμό ενός ευρείας κυκλοφορίας ανδρικού περιοδικού στην Αμερική, κατέδειξε πως η πλειοψηφία των gay και bisexual ανδρών που συμμετείχαν και απάντησαν στις σχετικές ερωτήσεις, δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό την τελευταία φορά που έκαναν πρωκτικό σεξ. Περισσότεροι από 3.100 άνδρες συμμετείχαν στην έρευνα και ερωτήθηκαν για μια ποικιλία θεμάτων σχετικών με το σεξ, τη σεξουαλική υγεία και τις σχέσεις, με τα ευρήματα να είναι ανησυχητικά και να υπογραμμίζουν τη διαρκή ανάγκη για ενημέρωση του κοινού σε σχέση με τις επιπτώσεις και τους κινδύνους του απροφύλακτου σεξ.

Στη μελέτη που διεξήχθει, έγινε σαφές πως το 72% των συμμετεχόντων, παραδέχτηκαν πως δεν έκαναν χρήση προφυλακτικού την πιο πρόσφατη φορά που εξάσκησαν το πρωκτικό σεξ. Από αυτό το ποσοστό, το 32% υποστήριξε πως δεν χρησιμοποίησε προφυλακτικό την τελευταία φορά που πραγματοποίησε πρωκτική διείσδυση, ενώ το 37% δεν έκανε χρήση την τελευταία φορά που τη δέχτηκε.

Το 50% των ανδρών οι οποίοι ενεπλάκησαν σε απροφύλακτο πρωκτικό σεξ, υποστήριξαν πως το έκαναν την πιο πρόσφατη φορά, είτε με έναν άνδρα με τον οποίο διατηρούσαν μακροπρόθεσμη σχέση, είτε με τον μόνιμο σύντροφό τους. Το 20% ανέφερε πως έκανε απροφύλακτο σεξ, είτε με κάποιον τον οποίο γνώριζαν για κάποιο διάστημα και είχαν βραχυπρόθεσμη σχέση, είτε με κάποιον με τον οποίο έκαναν σεξ σε τακτική βάση.

Επιπρόσθετα περισσότεροι από τους μισούς άνδρες του δείγματος της έρευνας, είχαν λιγότερους από πέντε ερωτικούς παρτενέρ εντός του προηγούμενου έτους, ενώ το 14% δεν είχε τη δυνατότητα να θυμηθεί το όνομα του παρτενέρ με τον οποίο έκανε σεξ την τελευταία φορά.

Το 58% των ερωτηθέντων έκανε σεξ την τελευταία εβδομάδα, ενώ το 37% ισχυρίστηκε πως γνώρισε τον πιο πρόσφατο ερωτικό  του παρτενέρ μέσω μιας dating app εφαρμογής.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία των gay ανδρών διατηρούν ανησυχία σχετικά με τον ιο HIV, το 72% παραδέχτηκε πως δεν χρησιμοποίησε προφυλακτικό την τελευταία φορά που έκανε πρωκτικό σεξ. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πάντως, υποστήριξε πως έχει κάνει το τεστ για τον ιο HIV, καθώς και εξετάσεις σχετικές με τη σεξουαλική του υγεία, τουλάχιστον μια φορά εντός του τελευταίου χρόνου.

Το 44% των  gay ανδρών που δεν έχουν διαγνωστεί με HIV, υποστήριξαν πως δεν θα έκαναν σεξ με κάποιον αν ήταν θετικός στον ιό. Το 90% των θετικών στον HIV ιό ανδρών, χρησιμοποίησε προφυλακτικό την τελευταία φορά που έκανε σεξ με κάποιον ευκαιριακό παρτενέρ, ενώ το 66% των αρνητικών στον ιό ανδρών, δήλωσε πως δεν χρησιμοποίησε προφυλακτικό σε αντίστοιχη περίσταση.

Previous Sexipedia - Ο σέξι σύμμαχός σου για τις σχέσεις, το σεξ και την υγεία
Next Οι μετοχές των εταιριών προφυλακτικών έπεσαν, μόλις η Κίνα εγκατέλειψε την πολιτική για το ένα παιδί

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Ειδησεις

Στο μέλλον τα προφυλακτικά θα προδίδουν τα νοσήματα

Η δουλειά του προφυλακτικού δεν είναι άλλη από το να εξασφαλίσει ασφαλές σεξ. Να προστατεύσει δηλαδή από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Ωστόσο, όπως όλοι ξέρουμε το προφυλακτικό στην

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Τα υπέρ και τα κατά της περιτομής

Οι περισσότεροι άνδρες ανά τον κόσμο, δεν έχουν τη δυνατότητα επιλογής σε ότι αφορά το αν θα γίνει περιτομή στο ανδρικό τους μόριο ή όχι. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, η

Προφυλακτικα - Ειδησεις 0 Comments

Τι πραγματικά πιστεύουν οι άνδρες για το σεξ και τα προφυλακτικά

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι άνδρες μάλλον δεν είναι τόσο ριψοκίνδυνοι και αμελείς σε ότι αφορά το σεξ. Αυτό αποδεικνύεται από ένα νέο video της Durex, στο οποίο

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply