Είναι τα βιολογικά προφυλακτικά το… μέλλον;

Είναι τα βιολογικά προφυλακτικά το… μέλλον;

Νέες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως ο οργανισμός ενός ποσοστού των γυναικών που συμμετείχαν σε αυτές, δημιουργούσαν μια προστασία, ένα είδος φυσικής ασπίδας κατά των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Οι επιστήμονες θεωρούν πως αυτός ο μηχανισμός είναι πιθανό στο μέλλον να αξιοποιηθεί και να συντελέσει στη δημιουργία ενός τύπου… βιολογικού προφυλακτικού!

Η πρόσφατη μελέτη που δημοσιευτηκε στην Αμερική υποστηρίζει πως κατά την έρευνα βρέθηκε πως ορισμένα από τα κολπικά εκκρίματα και βλέννες εμπεριείχεαν έναν συγκεκριμένο τύπο από φυσιολογικά αναπτυσσόμενα στην περιοχή βακτήρια, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να ενεργήσουν ως φυσικό φράγμα έναντι του ιού HIV. H τραχηλική βλέννη που καλύπτει την περιοχή των γυναικείων αναπαραγωγικών οργάνων, λειτουργεί σαν μια πρώτη ζώνη άμυνας έναντι όλων των πιθανών μολύνσεων, αφού εμποδίζει όλα τα παθογόνα βακτήρια από τη διείσδυση στα κύτταρα που βρίσκονται σε βαθύτερο επίπεδο.

Οι έρευνες απέδειξαν πως η τραχηλική βλέννη έχει την ικανότητα να ακινητοποιήσει τους λοιμογόνους παράγοντες του ιού HIV, επιτυγχάνοντας να μειώσει αποφασιστικά το ιικό φορτίο που τελικά καταφθάνει στα κύτταρα. Η βιοχημική σύσταση της τραχηλικής βλέννης εμπεριέχει μεταξύ άλλων κάποια κολπικά μικρόβια για τα οποία οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν πλήρως τη λειτουργία τους. Παρόλα αυτά οι ερευνητές πιστεύουν πως αυτά τα βακτήρια που δρουν προστατευτικά μπορεί να αποτελούν ένα από τα πλέον αποτελεσματικά μέσα, τα οποία  μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση της διάδοσης του ιού HIV μέσω του κόλπου.

Είναι ήδη γνωστό, πως ο τύπος και οι ιδιότητες των κολπικών εκκρίσεων και της βλέννης διαφέρουν μεταξύ των γυναικών, ενώ μπορεί να διαφέρουν και στην ίδια γυναίκα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα της ζωής της και αυτές οι διαφορές μπήκαν στο στόχαστρο των επιστημόνων που αναζητούν τις αιτίες για τις οποίες προκαλείται αυτή η διαφορετική σύσταση στις συγκεκριμένες εκκρίσεις.

Για τις ανάγκες της μελέτης οι επιστήμονες κατέγραψαν τις ιδιότητες και τη σύσταση της τραχηλική βλέννης 31 γυνακών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ένα μικροσκόπιο υψηλής ανάλυσης για να παρατηρήσουν αν τα μικροσωματίδια του ιού παγιδεύονταν εντός των  δειγμάτων της βλέννης. Ανακάλυψαν πως η βλέννη που κατάφερνε να παγιδεύσει αποτελεσματικότερα τον ιό είχε υψηλή περιεκτικότητα σε D-γαλακτικό οξύ. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι πως ορισμένες γυναίκες ακριβώς εξαιτίας της σύστασης της τραχηλικής βλέννης έχουν μεγαλύτερα επίπεδα προστασίας από τον ιό HIV καθώς και όλα τα υπόλοιπα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα σε σχέση με κάποιες άλλες.

Αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκρίνει κανείς την αποτελεσματικότητα που παρέχουν τα μικρόβια που εμπεριέχονται στις κολπικές εκκρίσεις και στη χρήση προφυλακτικόύ, οι επιστήμονες πιστεύουν πως τα συγκεκριμένα βακτήρια που δρουν προστατευτικά, αποτελούν πιθανότατα ένα από τα πλέον αποτελεσματικά μέσα για την παρεμπόδιση της κολπικής μετάδοσης του ιού HIV. Χτίζοντας λοιπόν στα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης θα επιχειρήσουν  σταδιακά να θωρακίσουν όλες τις γυναίκες με αυτή τη μικροβιακή ασπίδα προστασίας, κατασκευάζοντας χάπια, αντιβιοτικά ή άλλα φαρμακευττικά μέσα.

 

Previous Η σκληρή αλήθεια για τη μεγέθυνση πέους
Next Sexipedia - Ο σέξι σύμμαχός σου για τις σχέσεις, το σεξ και την υγεία

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Εφαρμογη

Μήπως φοράς τα λάθος προφυλακτικά; Δες τον πίνακα και βρες το σωστό μέγεθός για σένα!

Το να επιλέξεις το σωστό προφυλακτικό ανάλογα με την ανατομία σου, είναι πολύ σημαντικό, αφού αφενός θα σε βοηθήσει να αποφύγεις ατυχήματα και να αυξήσεις την προστασία που σου προσφέρει

Προφυλακτικα - Προβληματα 0 Comments

Τελικά τα προφυλακτικά επηρεάζουν αρνητικά τη στύση;

Είναι γνωστό πως υπάρχουν μια σειρά παράγοντες που μπορούν να καταστρέψουν τη στύση σου και να επηρεάσουν αρνητικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη στυτική λειτουργία. Από τις

Προφυλακτικα - Προβληματα 0 Comments

Γιατί οι άνδρες δεν φοράνε προφυλακτικό

Τα προφυλακτικά φαίνεται να είναι πλέον παντού. Σε μηχανήματα αυτόματης πώλησης, σε δημόσιες τουαλέτες, σε καφέ και μπαρ, όμως η πραγματικότητα είναι πως αυτό το μικρό κομμάτι λάτεξ που προσφέρεται

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply