Καταρρίπτοντας μύθους για τα προφυλακτικά

Καταρρίπτοντας μύθους για τα προφυλακτικά

Όπως η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών, έτσι κι εσύ πιθανότατα θεωρείς πως γνωρίζεις σχεδόν τα πάντα για το σεξ, αλλά και για τα προφυλακτικά, τους φίλους σου από latex, οι οποίοι αποτελούν αχώριστους συμμάχους, για να απολαμβάνεις με ασφάλεια την ερωτική πράξη. Παρόλα αυτά πολλές έρευνες και δημοσκοπήσεις έχουν καταδείξει πως υπάρχουν ορισμένοι μύθοι γύρω από τα προφυλακτικά, οι οποίοι για αρκετούς άνδρες θεωρούνται αληθινοί. Ακολουθεί η κατάρριψη αυτών των μύθων που έχουν εγκατασταθεί στο μυαλό αρκετών, ως αλήθειες, σχετικά με τα προφυλακτικά.

Τα λεπτότερα προφυλακτικά σπάνε ευκολότερα

Οι άνδρες συχνά υποθέτουν πως τα πιο παχιά και έξτρα δυνατά προφυλακτικά είναι ασφαλέστερα από τα εξαιρετικά λεπτά που εγγυώνται στενότερη και περισσότερο αισθησιακή σεξουαλική επαφή. Κάτι τέτοιο όμως είναι απλά ψέματα. Κι αυτό γιατί όλοι οι τύποι προφυλακτικών υπόκεινται στους ίδιους ακριβώς ποιοτικούς ελέγχους και περνάνε τα ίδια τεστ και επιθεωρήσεις πριν λάβουν έγκριση για να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Τόσο ένα πολύ παχύ προφυλακτικό, όσο και το λεπτότερο της αγοράς δηλαδή έχουν περάσει από τις ίδιες ακριβώς επιθεωρήσεις και έχουν κριθεί κατάλληλα. Άρα είναι εξίσου ασφαλή.

Τα προφυλακτικά αφαιρούν τη διασκέδαση και  την απόλαυση από το σεξ

Αυτή η παρανόηση είναι ίσως ο μεγαλύτερος μύθος γύρω από τα προφυλακτικά και πιθανότατα ο δυσκολότερος για να ξεπεραστεί από τους άνδρες που ανέκαθεν είχαν μια έμφυτη σχεδόν αντιπάθεια για τα προφυλακτικά. Η αλήθεια είναι πως το κατάλληλο προφυλακτικό μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική εμπειρία και για τους δυο παρτενέρ. Πολλές μελέτες έχουν καταδείξει πως το 68% των ανδρών επιλέγουν λάθος μέγεθος ή τύπο προφυλακτικού, κάτι που αποτελεί και το κλειδί για το συγκεκριμένο μύθο.

Ερευνητές έβαλαν τους άνδρες αυτούς να δοκιμάσουν ποικιλία προφυλακτικών μέχρι να καταλήξουν στο καταλληλότερο για αυτούς και στη συνέχεια κατέγραψαν τεράστια αύξηση στην απόλαυση που οι άνδρες δήλωσαν πως είχαν πλέον από τις σεξουαλικές τους επαφές σε σχέση με πριν.

Τα προφυλακτικά προσφέρονται σε ένα μέγεθος που είναι κατάλληλο για όλους

Ένα προφυλακτικό που δεν εφαρμόζει σωστά, είτε είναι δηλαδή πολύ στενό, είτε πολύ χαλαρό πάνω στο ανδρικό μόριο, διπλασιάζει τον κίνδυνο για σπάσιμο ή αστοχία, ενώ παράλληλα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ηδονή κατά τη σεξουαλική επαφή. Όσο καλύτερα εφαρμόζει το προφυλακτικό, τόσο πιο ασφαλές και απολαυστικό είναι  το σεξ. Και προφανώς επειδή κάθε ανδρικό μόριο είναι διαφορετικό και έχει τις ιδιαιτερότητές του, υπάρχει μια αρκετά μεγαλύτερη γκάμα από ότι φαντάζονται συνήθως οι άνδρες και στα μεγέθη και τους διαθέσιμους τύπους των προφυλακτικών.

Τόσο σε ότι αφορά το μήκος, το πλάτος αλλά και το σχήμα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προφυλακτικών και είναι απαραίτητο να βρει κανείς αυτό που του εφαρμόζει ιδανικά. Άλλωστε οι διαστάσεις των προφυλακτικών αναγράφονται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιστάσεων στη συσκευασία και είναι πανεύκολο να διαπιστώσει κανείς πως κάθε άλλο παρά κατασκευάζονται όλα στις ίδιες διαστάσεις.

Τα λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη μπορεί να καταστρέψουν τα προφυλακτικά από λάτεξ

Η ελλιπής ενημέρωση είναι η κύρια αιτία πίσω από τον συγκεκριμένο μύθο αφού πολλές φορές υπάρχει ο φόβος πως το λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη μπορεί να φθείρει τα προφυλακτικά και να προκαλέσει αστοχίες. Αυτό δεν ισχύει καθώς τα συγκεκριμένα λιπαντικά δεν καταστρέφουν κανένα προφυλακτικό, οποιουδήποτε τύπου κυκλοφορεί στην αγορά. Κάνουν ακριβώς το αντίθετο, αφού μειώνουν τα επίπεδα θερμότητας που προκαλούνται από την τριβή και για το λόγο αυτό, εξασθενούν το ενδεχόμενο να σπάσει ή να σκιστεί το προφυλακτικό.

Από την άλλη τα λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη δεν ενδείκνυνται για ερωτικά βοηθήματα που είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη. Καλό θα είναι επίσης να γνωρίζει κανείς πως τα λιπαντικά με βάση τα έλαια, ορισμένες λοσιόν και conditioner, αλλά και η βαζελίνη προκαλούν προβλήματα και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με προφυλακτικά από λάτεξ σε καμία περίπτωση.

Previous Πως τεστάρονται τα προφυλακτικά
Next 3 διαφορετικοί λόγοι υπέρ της χρήσης προφυλακτικού

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Τα υπέρ και τα κατά της περιτομής

Οι περισσότεροι άνδρες ανά τον κόσμο, δεν έχουν τη δυνατότητα επιλογής σε ότι αφορά το αν θα γίνει περιτομή στο ανδρικό τους μόριο ή όχι. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, η

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Σεξ για πρώτη φορά – Πως να προετοιμαστείς

Με την πορνογραφία και το περιεχόμενο ερωτικού χαρακτήρα να είναι πλέον πιο εύκολα προσβάσιμο από ποτέ, χάρις στο διαδίκτυο, δεν αποτελεί έκπληξη πως όσοι άνδρες και γυναίκες δεν έχουν ακόμα

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Το καλύτερο λιπαντικό ανάλογα την περίσταση

Όταν μιλάμε για το σεξ, οι περισσότεροι συμφωνούν πως όσο υγρότερα… τόσο καλύτερα, όμως υπάρχουν στιγμές που  για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο το ζευγάρι χρειάζεται μια μικρή βοήθεια προς αυτή

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply