Μήπως φοράς το λάθος προφυλακτικό;

Μήπως φοράς το λάθος προφυλακτικό;

Ένα προφυλακτικό που δεν εφαρμόζει σωστά, διπλασιάζει τον κίνδυνο να χάσεις τη στύση σου, αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξει πρόβλημα στην κλιμάκωση, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο σκισίματος ή αστοχίας. Το τελευταίο διάστημα ήταν μάλλον… ευοίωνο, για όσους δεν είναι ιδιαίτερα προικισμένοι, σε ότι αφορά το μέγεθος του ανδρικού τους μορίου. Κι αυτό γιατί μια νέα έρευνα, επιβεβαίωσε πως το πέος σε στύση δεν ξεπερνά -τουλάχιστον σε ότι αφορά τη λευκή φυλή- τα 13 εκατοστά. Αντίθετα υποστηρίζει, πως ο μέσος όρος δεν ξεπερνά τα 11.5 εκατοστά, μέγεθος αρκετά μικρότερο σε σχέση με τα ευρήματα άλλων αντίστοιχων μελετών.

Από την άλλη όμως, το μικρότερο του μέσου όρου πέος, δεν διευκολύνει την επιλογή προφυλακτικού. Το αντίθετο μάλιστα, αφού όσο μικρότερο είναι το ανδρικό μόριο, τόσο δυσκολότερο είναι να βρει κανείς, ένα προφυλακτικό που εφαρμόζει σωστά και είναι κατάλληλο για… πραγματικά ασφαλές σεξ. Κι αυτό γιατί τα περισσότερα προφυλακτικά, παραδοσιακά κατασκευάζονται υπό το δόγμα, πως ένα μέγεθος κάνει για όλους. Ένα τέτοιο καλούπι και μια τέτοια φιλοσοφία, δεν αφορούν προφανώς όμως, όσους βρίσκονται στους χαμηλότερους… ορόφους του φάσματος.

Οι περισσότεροι άνδρες, είτε από σεμνότητα είτε από βιασύνη, είτε ακόμα λανθασμένη εκτίμηση, αγοράζουν το πρώτο προφυλακτικό που θα βρεθεί μπροστά τους και καταλήγουν να αυτοσαμποτάρουν την ασφάλεια της σεξουαλικής επαφής, ενώ παράλληλα μειώνουν και τις πιθανότητες απόλαυσης κατά τη διάρκειά της.

Οι Άγγλοι ερευνητές που έκαναν την πρόσφατη μελέτη σε σχέση με το μέσο μέγεθος του ανδρικού μορίου, δήλωσαν πως ελπίζουν τα αποτελέσματά της να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να μελετηθεί η σχέση μεταξύ της αστοχίας των προφυλακτικών και του μεγέθους του ανδρικού πέους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο για τη σεξουαλική αγωγή και πληροφόρηση, τα προφυλακτικά γλιστρούν και πέφτουν από το ανδρικό μόριο κατά τη διάρκεια του σεξ, στο 5.4% των περιπτώσεων, ενώ γλιστρούν πάνω στο πέος, χωρίς να πέσουν εντελώς σε ποσοστό 13.1%. Μια άλλη μελέτη υποστηρίζει πως το 20% των προφυλακτικών, δεν καταφέρνουν να εκπληρώσουν σωστά το ρόλο τους, γιατί δεν έχουν το κατάλληλο κάθε φορά μέγεθος, ώστε να εφαρμόσουν σωστά στα ανδρικά μόρια αυτών που τα χρησιμοποιούν.

Ειδικοί επί του θέματος, υποστηρίζουν πως το κομμάτι της αγοράς των ανδρών, οι οποίοι είναι λιγότερο προικισμένοι στο μέγεθος του μορίου τους, αγνοείται σχετικά περισσότερο από τις εταιρίες κατασκευής προφυλακτικών. Η κατάσταση χειροτερεύει, αν σκεφτεί κανείς πως οι πληροφορίες στη συσκευασία ορισμένων προφυλακτικών σε σχέση με τις διαστάσεις τους, δεν είναι πάντα ιδιαίτερα εξυπηρετικές.

Δυστυχώς τα μεγέθη τα οποία αναφέρονται σε αρκετές συσκευασίες προφυλακτικών δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή και οι πραγματικές τους διαστάσεις, διαφέρουν ουσιαστικά από τις αναγραφόμενες. Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθεί, πως αν και μόλις ένα ποσοστό της τάξης του 15% πραγματικά χρειάζεται ένα -μεγαλύτερο του κανονικού- προφυλακτικό, τα XL και XXL που κυκλοφορούν στην αγορά είναι υπερπολλαπλάσια από όσα αφορούν -μικρότερο του μέσου- μέγεθος.

Πολλές φορές, η περιφέρεια του πέους παίζει τον πλέον σημαντικό ρόλο για την επιλογή του κατάλληλου προφυλακτικού και συχνά το πρόβλημα επικεντρώνεται στο πάχος και όχι στο μήκος. Υπάρχουν πάντως ήδη στην Ευρώπη, καινοτόμες εταιρίες, οι οποίες κατασκευάζουν περί τα 100 διαφορετικά μεγέθη προφυλακτικών, ενθαρρύνοντας τους υποψήφιους πελάτες, να μετρήσουν το πέος τους σε στύση, ώστε να βρουν αυτό που πραγματικά εφαρμόζει τέλεια.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ισχύει για οτιδήποτε έχει να κάνει με το ασφαλές σεξ, η ευθύνη είναι δική σου. Είναι κομβικής σημασίας να βρεις το πραγματικό σου μέγεθος, όχι το ιδεατό, που απλά σου επιτρέπει να καυχιέσαι, ενώ ταυτόχρονα σαμποτάρει την ευχαρίστηση αλλά και την ασφάλεια κατά τη σεξουαλική επαφή.

 

Previous Οι κίνδυνοι της διακοπτόμενης συνουσίας
Next Τελικά τα προφυλακτικά επηρεάζουν αρνητικά τη στύση;

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Εφαρμογη 0 Comments

Πως να εξασφαλίσεις πως ο παρτενέρ σου θα χρησιμοποιεί πάντα προφυλακτικό

Αν και ένα κομμάτι των ανδρών διαθέτει την κοινή λογική και την ακολουθεί κατά γράμμα χρησιμοποιώντας προφυλακτικό σε κάθε σεξουαλική επαφή, υπάρχει ένα ποσοστό του ισχυρού φύλου που θα προσπαθήσει

Προφυλακτικα - Εφαρμογη 0 Comments

Πως να φορέσεις το προφυλακτικό

Υπάρχουν συγκεκριμένα και προκαθορισμένα βήματα για να εφαρμόσει κανείς σωστά το προφυλακτικό και είναι απαραίτητο να τα τηρείτε με ευλάβεια, για να απολαμβάνετε το μάξιμουμ της προστασίας που μπορούν να

Προφυλακτικα - Μεγεθος 0 Comments

Οι μύθοι σχετικά με το πως μπορεί κανείς να μαντέψει το μέγεθος του πέους

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν για πάρα πολλά χρόνια κάνει διάφορες υποθέσεις, σχετικά με τον καλύτερο τρόπο, για να εκτιμήσουν το μέγεθος ενός πέους σε στύση, χωρίς

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply