Σεξ για πρώτη φορά – Πως να προετοιμαστείς

Σεξ για πρώτη φορά – Πως να προετοιμαστείς

Με την πορνογραφία και το περιεχόμενο ερωτικού χαρακτήρα να είναι πλέον πιο εύκολα προσβάσιμο από ποτέ, χάρις στο διαδίκτυο, δεν αποτελεί έκπληξη πως όσοι άνδρες και γυναίκες δεν έχουν ακόμα κάνει το βήμα για να γίνουν σεξουαλικά ενεργοί, είναι πιθανό να έχουν μια μη ρεαλιστική εικόνα σε σχέση με τι μπορούν να περιμένουν από την πρώτη ερωτική επαφή της ζωής τους. Για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζουν ορισμένες βασικές παραμέτρους σχετικά με το ορόσημο της πρώτης σεξουαλικής επαφής, διαβάζοντας τον παρακάτω οδηγό.

Σχέσεις

Ένας κρίσιμος παράγοντας για το σεξ της πρώτης φοράς, είναι η σχέση που έχει καλλιεργηθεί με την/τον ερωτικό παρτενέρ σας. Πρέπει να βεβαιωθείτε πως είστε αμφότεροι έτοιμοι. Στις περιστάσεις που προκύπτει αυθόρμητο σεξ και δεν έχετε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, είναι πιθανό να εκθέσετε σε κίνδυνο την υγεία και το ίδιο σας το μέλλον, αν η ερωτική επαφή γίνει χωρίς προφυλάξεις. Πρέπει να εξασφαλίσετε πως η σχέση με το άλλο σας μισό είναι σε γερά θεμέλια και πως αμφότεροι είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα. Αν μοιραστείτε τις ανησυχίες σας με κάποιον εμπειρότερο, θα μάθετε πως το σεξ είναι καλύτερο με κάποιον που αγαπάτε, ή τουλάχιστον τρέφετε αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Είναι αποφασιστικής σημασίας να μην πιεστείτε από κανέναν εξωγενή παράγοντα σε σχέση με το σεξ της πρώτης φοράς και να προχωρήσετε μονάχα όταν αισθανθείτε απολύτως έτοιμοι. Μη διστάσετε να εξομολογηθείτε σε κάποιο έμπιστο πρόσωπο του οικογενειακού ή φιλικού σας περιβάλλοντος σχετικά με τα προσεχή ερωτικά σας σχέδια, αφού μπορεί να σας παρέχουν συμβουλές και καθοδήγηση, που θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε την εμπειρία και να αποφύγετε τις κακοτοπιές, την αμηχανία και άλλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της πρώτης ερωτικής επαφής.

Επίσης σημαντικό είναι να επικοινωνήσετε σε βάθος με τον/την παρτενέρ σας και να προετοιμαστείτε για τη μεγάλη στιγμή. Συζητήστε ανοιχτά, χωρίς αναστολές και ταμπού για όλα όσα σημαίνει για εσάς η πρώτη φορά και για ότι πιθανώς σας φοβίζει, αλλά παράλληλα ανταλλάξτε γνώμες σε σχέση με το τι περιμένετε από τον/την σύντροφό σας και τι σας διεγείρει περισσότερο ερωτικά. Αν το κάνετε ανοιχτά και με ειλικρίνεια θα έχετε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για μια απολαυστική -κατά το δυνατόν- πρώτη φορά.

Κάντε την πρώτη φορά ιδιαίτερη

Εφόσον έχετε εξασφαλίσει πως είστε έτοιμοι να προχωρήσετε, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε για τη μεγάλη ώρα. Η πρώτη φορά συμβαίνει μια και μόνο φορά και είναι λογικό να θέλετε να την κάνετε όσο το δυνατόν πιο ιδιαίτερη και αξιομνημόνευτη. Κάντε σχέδια και βεβαιωθείτε πως θα έχετε ένα άνετο μέρος, με την απαραίτητη ιδιωτικότητα και πως δεν θα υπάρχει πιθανότητα να σας ενοχλήσουν ή να σας διακόψουν. Δοκιμάστε να κάνετε μαζί ένα μπάνιο για να χαλαρώσετε και να ξεφορτωθείτε το στρες και την αμηχανία που είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν την πρώτη φορά. Δημιουργήστε την ατμόσφαιρα που σας ταιριάζει, επιλέξτε τον κατάλληλο φωτισμό και την αγαπημένη σας μουσική και φροντίστε το μομέντουμ να είναι ιδανικό και για τους δυο.

Τα προκαταρκτικά είναι εξαιρετικά σημαντικά για την πρώτη φορά, αφού εκτός του ότι επιτείνουν την απόλαυση και σας βοηθούν να προετοιμαστείτε ψυχολογικά, προσφέρουν και τις απαραίτητες συνθήκες διέγερσης προκειμένου να υπάρξει ισχυρή στύση για τον άνδρα και απαραίτητη φυσική λίπανση για τον γυναικείο κόλπο, που θα διευκολύνουν αποφασιστικά τη διείσδυση στη συνέχεια.

Προστασία

Μπορεί η πρώτη φορά να αποτελεί ορόσημο στη σεξουαλική ζωή κάθε ανθρώπου, όμως σε κάθε περίπτωση η προστασία αποτελεί τον πιο κρίσιμο παράγοντα, ώστε η εμπειρία να παραμείνει ασφαλής και να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος να μετατραπεί σε τραυματική. Είναι για το λόγο αυτό απαραίτητο να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τα προφυλακτικά αποτελούν την πιο βολική και εύκολη μέθοδο προστασίας τόσο έναντι στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όσο και στο ενδεχόμενο της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Βεβαιωθείτε πως έχετε προμηθευτεί μερικούς διαφορετικούς τύπους προφυλακτικών και καλό θα είναι να έχετε προπονηθεί στην εφαρμογή τους, πριν έρθει η στιγμή της σεξουαλικής επαφής, προκειμένου να βρείτε το ιδανικό για το ανδρικό σας μόριο και παράλληλα να εξοικειωθείτε και να μπορείτε να το φοράτε χωρίς προβλήματα.

Μην παραλείψετε να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης στη συσκευασία, ενημερωθείτε για την ημερομηνία λήξης και επιλέξτε το ιδανικό προφυλακτικό για εσάς και την παρτενέρ σας. Υπάρχουν προφυλακτικά με επιβραδυντικό που μπορεί να σας βοηθήσουν να διαρκέσετε περισσότερο, άλλα με ραβδώσεις για να μεγιστοποιήσετε την απόλαυση της παρτενέρ σας, ενώ διατίθενται επίσης σε ποικιλία γεύσεων, υφής και χρωμάτων. Κάντε μια έρευνα αγοράς και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Χαλαρώστε και απολαύστε το

Αν έχετε κάνει τα παραπάνω σημαντικά βήματα, τότε χαλαρώστε και αφεθείτε στην απόλαυση που θα σας προσφέρει η πρώτη φορά. Η αμηχανία, η σχετική άγνοια και η αδεξιότητα είναι απολύτως φυσιολογικές και καλό είναι να μην έχετε ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες από την πρώτη σας φορά. Η απόλαυση που αντλείται από τη σεξουαλική επαφή είναι λογικό να βελτιώνεται, όσο οι δυο παρτενέρ εξοικειώνονται ο ένας με το σώμα του άλλου και αποκτάτε την απαραίτητη εμπειρία στο σεξ.

Previous Tι επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των προφυλακτικών;
Next Οι κίνδυνοι της διακοπτόμενης συνουσίας

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Βάλε τα δονούμενα δαχτυλίδια στο ερωτικό παιχνίδι

Τα δαχτυλίδια πέους είναι ένας τύπος ερωτικών παιχνιδιών, που έχουν τη δυνατότητα να απογειώσουν την απόλαυση και να προσφέρουν σε κάθε ζευγάρι μοναδικές σεξουαλικές εμπειρίες. Αν δεν έχετε ήδη δοκιμάσει

Προφυλακτικα - Προβληματα

Σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου – Όσα πρέπει να ξέρεις

Πρόκειται για ένα θέμα που διχάζει αφού κατά προσέγγιση ο μισός πληθυσμός αισθάνεται εντελώς άνετα με το ενδεχόμενο να κάνει σεξ κατά τη διάρκεια που η παρτενέρ έχει περίοδο, ενώ

Προφυλακτικα - Ειδησεις 0 Comments

#CondomChallenge – H πρόκληση του προφυλακτικού

O περισσότερος κόσμος πλέον, δεν γνωρίζει καμία έκπληξη, κάθε φορά που μια ανεξήγητη διαδικτυακή τρέλα, σημαίνει συναγερμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γεμίσει τα feed και το TimeLine μας. Μια καινούργια

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply