Το καλύτερο λιπαντικό ανάλογα την περίσταση

Το καλύτερο λιπαντικό ανάλογα την περίσταση

Όταν μιλάμε για το σεξ, οι περισσότεροι συμφωνούν πως όσο υγρότερα… τόσο καλύτερα, όμως υπάρχουν στιγμές που  για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο το ζευγάρι χρειάζεται μια μικρή βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Η φυσική λίπανση του γυναικείου κόλπου μπορεί να είναι αστάθμητη και δεν  καθορίζεται πάντα από τα επίπεδα διέγερσής της. Το λιπαντικό βοηθά να αισθάνεσαι τόσο εσύ όσο και η παρτενέρ σου περισσότερο άνετα και απολαυστικά κατά τη διάρκεια του μέσα-έξω της διείσδυσης και με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται σταθερή και συνεπής λίπανση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Το ζήτημα είναι πως ίσως δεν το χρησιμοποιείς όσο τακτικά θα έπρεπε. Αν και το 70% των ανδρών το έχουν χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής τους ζωής, μόλις ένας στους τέσσερις το έχουν βάλει στο παιχνίδι τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Γιατί είναι καλό να το χρησιμοποιείς συχνότερα; Για αρχή βοηθά πάντα σε πιο άνετο σεξ και ουσιαστικά εξαλείφει τις πιθανότητες για επώδυνη ερωτική επαφή. Έχει επίσης αποδειχθεί πως το 50% των ερωτηθέντων ζευγαριών, δήλωσαν πως έφτασαν ευκολότερα στον οργασμό, όταν χρησιμοποιούσαν λιπαντικό. Επιπρόσθετα οι άνδρες που μαζί με το προφυλακτικό χρησιμοποίησαν και λιπαντικό, απάντησαν πως η συνολική εμπειρία ήταν αρκετά κοντά με αυτή όταν δεν φορούσαν καθόλου προφυλακτικό και πως τη διαφορά την έκανε το λιπαντικό. Διάβασε ποιο λιπαντικό είναι το καταλληλότερο ανάλογα με την περίσταση:

Τα βασικά

Τα ράφια των σουπερμάρκετ, των Sex-shops και των φαρμακείων έχουν τρία είδη λιπαντικών. Αυτά με βάση το νερό, τη σιλικόνη και τα έλαια. Τα πρώτα αποτελούν τον πιο διαδεδομένο και φιλικό στο χρήστη τύπο, αλλά στεγνώνουν γρηγορότερα από τα άλλα δυο. Επίσης, ορισμένοι άνδρες και γυναίκες έχουν ευαισθησία σε ορισμένα χημικά όπως η γλυκερίνη και τα paraben και για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να επιλέγετε λιπαντικά ελεύθερα χημικών ενώσεων ή οργανικά. Τέλος μπορεί να θεωρείτε πως όσο περισσότερο το λιπαντικό… τόσο το καλύτερο, είναι όμως αποφασιστικής σημασίας να μην το παρακάνετε, καθώς μπορεί να αυξήσετε τον κίνδυνο να γλιστρήσει και να φύγει το προφυλακτικό από τη θέση του.

Με προφυλακτικό

Κανένας δεν θέλει να κάνει σεξ με ένα… στεγνό προφυλακτικό, αφού η αίσθηση είναι άσχημη. Η συντριπτική πλειοψηφία των προφυλακτικών εμπεριέχει λιπαντικό, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν είναι αρκετό για μια ολόκληρη ερωτική συνεδρία. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε λιπαντικά με βάση κάποιο έλαιο όταν φοράτε προφυλακτικά κατασκευασμένα από latex. Τα έλαια προκαλούν επιδείνωση στη δομή και την αντοχή του latex και προκαλούν αστοχία του υλικού που οδηγεί σε σπάσιμο του προφυλακτικού. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό με βάση το νερό ή με βάση τη σιλικόνη που είναι ασφαλή για όλους τους τύπους προφυλακτικών.

Χωρίς προφυλακτικό

Αν δεν πρόκειται να φορέσετε προφυλακτικό και είστε σε μονογαμική σχέση, τότε έχετε μεγάλη ελευθερία επιλογής για να βρείτε το απολαυστικότερο για εσάς και την παρτενέρ σας λιπαντικό. Είναι σημαντικό να διαλέξετε κάποιο φιλικό προς των γυναικείο κόλπο και προτιμότερο αυτό να είναι οργανικό. Κι αυτό γιατί ο γυναικείος κόλπος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε μολύνσεις και λοιμώξεις και τα λιπαντικά με χημικές ουσίες όπως η γλυκερίνη δεν αποτελούν τη σοφότερη επιλογή. Δοκιμάστε κάποιο λιπαντικό με βάση τα έλαια καθώς τα συγκεκριμένα δεν στεγνώνουν όσο γρήγορα συμβαίνει με τους υπόλοιπους τύπους.

Ερωτικά βοηθήματα

Η επάλειψη των ερωτικών βοηθημάτων με λάθος τύπους λιπαντικού μπορεί να μειώσουν το χρόνο ζωής των ερωτικών σας gadget. Τα λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα σε ερωτικά βοηθήματα που είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη. Αυτά με βάση το νερό είναι η καλύτερη λύση αν το ερωτικό βοήθημα είναι φτιαγμένο από λάστιχο ή καουτσούκ. Επιπρόσθετα προκαλεί τον λιγότερο ερεθισμό στον γυναικείο κόλπο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και με προφυλακτικό αν το επιθυμείτε. Επιπρόσθετα ένα λιπαντικό με βάση το νερό θα βοηθήσει ευκολότερα τη μετάβαση από τα παιχνίδια με το ερωτικό gadget στο πραγματικό σεξ.

Αυνανισμός

Εφόσον πρόκειται για μια μοναχική συνεδρία και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αστοχία υλικού των προφυλακτικών ή αλλεργίες σε χημικές ουσίες μπορείτε να γίνετε περισσότερο περιπετειώδεις. Υπάρχουν λιπαντικά που συνδυάζουν βάση από έλαια και σιλικόνη, κάτι που εξασφαλίζει πως η λίπανση παραμένει ενεργή για τον μέγιστο δυνατό χρόνο, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά σημαντικό πως ξεπλένεται εύκολα από το δέρμα και το ύφασμα απλά με άφθονο νερό. Αν θέλετε να γίνετε δημιουργικοί δοκιμάστε να μπείτε στο ντους και να συνδυάσετε το σαπούνι με μια καλή λοσιόν για ένα αυτοσχέδιο αλλά αποτελεσματικό λιπαντικό.

Previous Γιατί οι άνδρες δεν φοράνε προφυλακτικό
Next Tι επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των προφυλακτικών;

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ

Γιατί κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει ασκήσεις πυελικού εδάφους

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους αποτελούν μια ειδική διαδικασία εκγύμνασης, η οποία είναι σχεδιασμένη για να ενισχύει τους μυς της περιοχής που βρίσκονται ανάμεσα στα πόδια και εκτείνονται από το ηβικό

Προφυλακτικα - Σεξ

Πως να κάνεις τα προφυλακτικά σέξι

Το να προετοιμάσεις τον/την ερωτικό σου παρτενέρ για δράση μπορεί να αποτελέσει κάτι που θα είναι όσο διασκεδαστικό θα είναι και το… κυρίως πιάτο της σεξουαλικής επαφής. Χρειάζεται προπόνηση κι

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Οι κίνδυνοι της διακοπτόμενης συνουσίας

Κατά τη μέθοδο του “τραβήγματος” που είναι γνωστή ως διακοπτόμενη συνουσία, ο παρτενέρ αποσύρει το ανδρικό του μόριο από τον γυναικείο κόλπο, λίγο πριν την εκσπερμάτιση. Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτελεί

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply