Γιατί οι άνδρες δεν φοράνε προφυλακτικό

Γιατί οι άνδρες δεν φοράνε προφυλακτικό

Τα προφυλακτικά φαίνεται να είναι πλέον παντού. Σε μηχανήματα αυτόματης πώλησης, σε δημόσιες τουαλέτες, σε καφέ και μπαρ, όμως η πραγματικότητα είναι πως αυτό το μικρό κομμάτι λάτεξ που προσφέρεται σε χρωματιστό περιτύλιγμα που μοιάζει με καραμέλας, είναι μάλλον είδος προς εξαφάνιση στην κρεβατοκάμαρα. Μάλιστα πρόσφατες μελέτες κατέδειξαν πως ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 80% των ανδρών παραδέχτηκαν πως διαθέτουν μια τουλάχιστον προσχεδιασμένη τακτική για να αποφύγουν τη χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ.

Αυτό που συνεχίζει να ισχύει ακριβώς όπως το γνωρίζαμε από την άλλη, είναι πως το απροφύλακτο σεξ μπορεί να οδηγήσει τόσο σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όσο και κρατάει πάντα ζωντανό το ενδεχόμενο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Τι είναι λοιπόν τελικά αυτό που οδηγεί στη μείωση χρήσης των προφυλακτικών τα τελευταία χρόνια;

Η λιτότητα

Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό πως υπάρχουν άνδρες που θα ρισκάρουν την υγεία τους και δεν θα προστατευτούν τόσο έναντι στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή το ενδεχόμενο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, για λίγα ευρώ. Από την άλλη όμως, η κατάσταση για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει γίνει δραματική σε ότι αφορά τα οικονομικά και υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που τα βγάζουν τόσο δύσκολα πέρα, ώστε τα χρήματα για την αγορά προφυλακτικών μοιάζουν πραγματική πολυτέλεια και επιβαρύνουν τον όποιο προϋπολογισμό.

Για το λόγο αυτό δεν είναι λίγοι οι άνδρες που αγοράζουν και χρησιμοποιούν προφυλακτικό μονάχα στις περιπτώσεις που πρόκειται να εξασκήσουν το σεξ της μιας βραδιάς και τα αποφεύγουν σε περισσότερο σταθερές σχέσεις, ή τα εξαιρούν εντελώς από τον προϋπολογισμό τους και κάνουν αποκλειστικά απροφύλακτο σεξ, εξοικονομώντας έτσι ένα μικρό ποσό για άλλα σημαντικότερα έξοδα. Με την αύξηση του ΦΠΑ στα προφυλακτικά στο 23% άλλωστε…


Ο παράγοντας F*ck Buddy (φίλοι με… προνόμια)

Οι αποκαλούμενοι Millennials, οι άνθρωποι δηλαδή που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1982 και 1999 είναι η πιο ανεκτική γενιά σε ότι αφορά το σεξ, όμως παρόλα αυτά έχει αποδειχθεί πως κάνουν λιγότερο σεξ σε σχέση με τους πατεράδες και τις μητέρες τους που έζησαν από πρώτο χέρι τη σεξουαλική απελευθέρωση πολλά χρόνια πριν από τους ίδιους. από την άλλη είναι σημαντικό να σημειωθεί πως το “λιγότερο σεξ” αναφέρεται στον αριθμό των παρτενέρ με τους οποίους κάνουν σεξ και όχι στην “ποσότητα”.

Συνεπώς καθώς το ποσοστό της δέσμευσης την οποία είναι διατεθειμένοι να διατηρήσουν σε σχέση με το άλλο φύλο, βρίσκεται στο ναδίρ όλων των εποχών, φαίνεται πως η περίφημη generation Y έχει λιγότερους παρτενέρ, αλλά κάνει περισσότερο casual σεξ. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι οι φίλοι με… προνόμια (ή f*ck buddies) έχουν εξαπλωθεί ως σεξουαλική πρακτική, ευρύτατα σε άνδρες και γυναίκες της αντίστοιχης ηλικίας. Είναι έτσι πολύ εύκολο, όταν η κατάσταση με έναν φίλο/φίλη είναι άνετη και υπάρχει εμπιστοσύνη, η χρήση προφυλακτικού να περνάει σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα και να μειώνεται δραματικά το ποσοστό που χρησιμοποιεί προφυλακτικό σε τέτοιου είδους σχέσεις.

Ρίσκο Vs ανταμοιβή

Προς απογοήτευση όλων όσων κηρύττουν το ασφαλές σεξ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, υπάρχουν  μελέτες που αποδεικνύουν πως αν συγκρίνει κανείς την τυπική χρήση προφυλακτικού με την πρακτική του τραβήγματος (που μπορεί να ακολουθείτε από το σταύρωμα των δαχτύλων και την προσοχή βέβαια), η δεύτερη μέθοδος είναι ελάχιστα περισσότερο πιθανό να οδηγήσει σε κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Προφανώς ο κίνδυνος για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα παραμένει υπαρκτός, όμως σε μια σταθερή και μακροχρόνια σχέση, η ανταμοιβή που προσφέρει η απόλαυση από τη μη χρήση προφυλακτικού, είναι ελκυστικότερη από τους κινδύνους που διατρέχει το ζευγάρι, ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν.

Κανείς δεν γουστάρει τα προφυλακτικά

Τα προφυλακτικά δεν είναι ότι καλύτερο και για τους περισσότερους μειώνουν δραματικά την ηδονή που μπορεί να προσφέρει το σεξ. Αναισθητοποιούν και ξηραίνουν, προκαλούν μείωση της απόλαυσης και για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών είναι άβολα, τους κάνουν να αισθάνονται αμήχανα και να χάνουν το μομέντουμ και την ερωτική έξαψη όταν πρέπει να τα φορέσουν την κρίσιμη στιγμή.

Ξέρετε τι άλλο είναι άβολο και επίπονο όμως… Ο έρπης, τόσα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το κλάμα ενός μωρού που έχει δυο ασυνείδητους γονείς που δεν πήραν προφυλάξεις. Ωρίμασε, ενηλικιώσου λοιπόν και φόρα το γάντι αν θέλεις να παραμένεις προστατευμένος.

Previous 5 πλεονεκτήματα της χρήσης λιπαντικού στο σεξ
Next Το καλύτερο λιπαντικό ανάλογα την περίσταση

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Η σκληρή αλήθεια για τη μεγέθυνση πέους

Όπως πιθανότατα ήδη υποψιάζεσαι, η συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων που υποστηρίζουν πως μπορούν να σου προσφέρουν μεγαλύτερο, μακρύτερο και… πλατύτερο ανδρικό μόριο είναι κοινές απάτες. Ορισμένα μάλιστα από αυτά μπορεί

Προφυλακτικα - Σεξ

3 ερωτικά resolutions για το 2016

Το 2016 είναι δίσεκτο, αλλά οι αστρολόγοι ισχυρίζονται πως πρόκειται να αποτελέσει μια χρονιά πάθους και σεξουαλικής έντασης.  Αν θέλεις να εξασφαλίσεις πως οι προβλέψεις τους θα επαληθευθούν, διάβασε τρία

Προφυλακτικα - Σεξ

Έξαρση στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μετά τις διακοπές

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) σε γενικές γραμμές μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής και προφανώς είναι νοσήματα που μας αφορούν όλο το χρόνο. Όπως όμως και τα κονδυλώματα, που είναι

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply