Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις με τα προφυλακτικά

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις με τα προφυλακτικά

Πιθανότατα θα έχεις πλέον αντιληφθεί πλήρως, πως πρέπει να φοράς σωστά το προφυλακτικό σου πριν από κάθε σεξουαλική επαφή. Τουλάχιστον οι περισσότεροι άνδρες αργά ή γρήγορα τα καταφέρνουν. Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό ποσοστό ανδρών, που συνεχίζει να κάνει τα ίδια λάθη και να μην πετυχαίνει να εφαρμόσει σωστά το προφυλακτικό. Διαβάστε τα συχνότερα και μεγαλύτερα λάθη σε σχέση με τα προφυλακτικά:

Τα πιο σημαντικά και συχνά προβλήματα δημιουργούνται από την αστοχία του προφυλακτικού. Αυτή περιλαμβάνει σπάσιμο, σκίσιμο, γλίστρημα και διαρροές, οτιδήποτε δηλαδή προκαλεί αστοχία, στο να παίξει το προφυλακτικό τον ρόλο για τον οποίο είναι προορισμένο. Οι περισσότερες από αυτές τις αστοχίες σχετίζονται άμεσα με τη χρήση ακατάλληλου μεγέθους προφυλακτικού. Κάθε προφυλακτικό που δεν εφαρμόζει σωστά στο ανδρικό μόριο, διπλασιάζει τον κίνδυνο αστοχίας και είναι αποφασιστικής σημασίας να επιλέγεται το κατάλληλο μέγεθος για κάθε περίπτωση.

Ένα δεύτερο συνηθισμένο λάθος σχετίζεται με το χρόνο εφαρμογής του προφυλακτικού. Αρκετοί εφαρμόζουν το προφυλακτικό, αρκετά μετά την έναρξη της σεξουαλικής επαφής, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι βγάζουν το προφυλακτικό πριν την ολοκλήρωση της ερωτικής πράξης, κάτι που όπως και στην πρώτη περίπτωση τους αφήνει εκτεθειμένους τόσο σε κινδύνους για μεταδιδόμενα νοσήματα όσο και σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Ένα ποσοστό που αγγίζει ακόμα και το 50%, είτε δεν αφήνει επαρκή χώρο στην κορυφή του προφυλακτικού για το σπέρμα, είτε δεν απομακρύνει σωστά όλο τον αέρα που εγκλωβίζεται εκεί. Αυτό αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για αστοχία και τις πιθανότητες για σκισίματα και σπασίματα.

Περίπου 15% των ανδρών που ερωτήθηκαν σε σχετική έρευνα παραδέχτηκαν πως δεν ξετυλίγουν πλήρως το προφυλακτικό μέχρι τη βάση του πέους τους, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι εντελώς προστατευμένοι. Είτε γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες να εκτοπιστεί από τη θέση του, είτε γιατί δεν καλύπτουν πλήρως όπως θα έπρεπε όλη την περιοχή του πέους τους και παραμένουν ευάλωτοι σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Τρεις στους τέσσερις άνδρες δηλώνουν, πως δεν τσεκάρουν ποτέ το προφυλακτικό για πιθανές φθορές πριν το εφαρμόσουν, ούτε επιβεβαιώνουν πως δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης. Αρκετοί επίσης ανοίγουν τη συσκευασία με αιχμηρά αντικείμενα ή με τα δόντια και συνεπώς αυξάνονται οι πιθανότητες να προκαλέσουν φθορές στο προφυλακτικό.

Προβλήματα μπορεί να προκληθούν και από τη λανθασμένη αποθήκευση των προφυλακτικών, αφού αν δεν τα διατηρούμε σε στεγνό και σκιερό σημείο, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες για να αδυνατίσει το υλικό με το οποίο είναι κατασκευασμένα και να μην είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, παραμένοντας ευπαθή σε αστοχία.

Είτε για λόγους ευκολίας, είτε για οικονομία ένα ποσοστό χρησιμοποιεί το ίδιο προφυλακτικό τουλάχιστον δυο φορές κατά τη σεξουαλική επαφή, ενώ ένα επίσης σημαντικό ποσοστό το φοράει ανάποδα. Τέλος τα προφυλακτικά από λάτεξ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα με λιπαντικά που έχουν βάση κάποιο έλαιο, αλλά μόνο αυτά με βάση το νερό ή τη σιλικόνη.

 

Previous Γιατί σπάει το προφυλακτικό σου και πως να λύσεις το πρόβλημα
Next Πως να διαλέξεις το καλύτερο προφυλακτικό

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Προβληματα

Γιατί τα γυναικεία προφυλακτικά δεν είναι δημοφιλή

Υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που ακόμα και εν έτη 2016 αγνοούν ακόμα και την ίδια την ύπαρξη των γυναικείων προφυλακτικών ενώ ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που δεν έχουν αντικρύσει κανένα

Προφυλακτικα - Προβληματα

Μην αφήνετε το στρες να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή

Στο σύγχρονο περιβάλλον των εξαντλητικών και ξέφρενων ρυθμών και της απαιτητικής καθημερινότητας το άγχος και το στρες αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πλέον συνηθισμένα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει

Προφυλακτικα - Προβληματα

Όσα πρέπει να ξέρεις για το ΣΜΝ που γνωρίζει μεγάλη έξαρση

Η βλεννόρροια αποτελεί ένα από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που γνωρίζουν τεράστια έξαρση το τελευταίο διάστημα στην Αμερική με τα κρούσματα να διπλασιάζονται κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Είναι

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply