Γιατί σπάει το προφυλακτικό σου και πως να λύσεις το πρόβλημα

Γιατί σπάει το προφυλακτικό σου και πως να λύσεις το πρόβλημα

Έχεις διαπιστώσει πως συχνά το προφυλακτικό που χρησιμοποιείς σπάει κατά τη διάρκεια του σεξ; Μήπως σπάει με μια μικρή “έκρηξη” ή σκίζεται και δεν έχεις καταφέρει να καταλάβεις γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο; Διάβασε όλες τις παρακάτω περιπτώσεις και θα βρεις την απάντηση για την  αιτία που προκαλεί την αστοχία. Θα καταφέρεις έτσι να αναγνωρίσεις το πρόβλημα και να το διορθώσεις.

Φοράς το κατάλληλο μέγεθος;
Αυτός είναι ο συνηθέστερος λόγος που μπορεί να οδηγήσει στη δυσλειτουργία των προφυλακτικών. Κάθε ανδρικό μόριο είναι διαφορετικό και είναι προφανές πως κάθε προφυλακτικό δεν εφαρμόζει ιδανικά σε κάθε πέος. Είναι σημαντικό να δοκιμάσεις διάφορες μάρκες, τύπους και μεγέθη προφυλακτικών μέχρι να καταλήξεις σε αυτά που εφαρμόζουν… γάντι στο πέος σου. Να γνωρίζεις, πως θέλεις πάντα η εφαρμογή να είναι άνετη, παράλληλα σφιχτή, αλλά όχι ιδιαίτερα στενή ώστε να προκαλεί δυσφορία. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να ξετυλίγεις το προφυλακτικό μέχρι τη βάση του ανδρικού μορίου, ώστε να εξασφαλίσεις πως έχεις επαρκή κάλυψη και να είσαι βέβαιος πως δεν υπάρχει πιθανότητα το προφυλακτικό να γλιστρήσει και να φύγει κατά τη διάρκεια της διείσδυσης.

Χρησιμοποιείς λιπαντικό;
Τα προφυλακτικά λειτουργούν ιδανικά όταν γίνεται ταυτόχρονη χρήση λιπαντικού. Η επαρκής λίπανση κάνει ευκολότερη τόσο τη διείσδυση, όσο και τις ωθήσεις, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει μεγαλύτερα επίπεδα ηδονής κατά τη σεξουαλική επαφή και για τους δυο παρτενέρ. Επιπρόσθετα, μια καλή ποσότητα λιπαντικού, βοηθά στη μείωση του κινδύνου για σπάσιμο, αφού η υγρασία κάνει το προφυλακτικό πιο εύκαμπτο και εξαλείφει το ρίσκο για σκισίματα ή σπάσιμο. Να γνωρίζεις πως περισσότερο λιπαντικό, σημαίνει μικρότερη τριβή, η οποία είναι συχνά υπεύθυνη για αστοχία. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείς πως δεν χρησιμοποιείς λιπαντικό με βάση κάποιο έλαιο, αν φοράς προφυλακτικό από λάτεξ.

Το χρησιμοποιείς σωστά;
Το προφυλακτικό πρέπει πάντα να έχει κενό χώρο στην κορυφή του κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης. Το σπέρμα σου πρέπει να έχει δίοδο και χώρο εντός του προφυλακτικού. Σε περίπτωση που δεν φροντίσεις να υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για να συλλεχθεί εκεί το σπέρμα, είναι εξαιρετικά πιθανό να προκληθεί σπάσιμο. Εξασφάλισε πως υπάρχει πάντα αυτός ο χώρος πιέζοντας την κορυφή του προφυλακτικού για να απομακρύνεις τον αέρα που μπορεί να έχει εγκλωβιστεί εκεί και να διασφαλίσεις πως υπάρχει χώρος για το σπέρμα σου.

Είναι το προφυλακτικό εντός της ημερομηνίας λήξης;
Τα προφυλακτικά όπως κάθε προϊόν έχουν ημερομηνία λήξης. Κι αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να  στεγνώσουν, ειδικά αν εκτεθούν σε θερμότητα και την ηλιακή ακτινοβολία. Αν το προφυλακτικό είναι πολύ στεγνό, αυξάνεται δραματικά ο κίνδυνος για σπάσιμο κατά τη διάρκεια της χρήσης, λόγω αστοχίας του υλικού. Να είσαι πάντα βέβαιος πως δεν έχει παρέλθει η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης, αλλά και να αποφεύγεις να τα αποθηκεύεις σε σημεία που υπάρχει θερμότητα ή πιθανότητα έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία.

Χρησιμοποιείς trendy προφυλακτικά;
Ποτέ να μην κρίνεις το προφυλακτικό από τη συσκευασία του. Υπάρχουν μερικά trendy προφυλακτικά με ελκυστική και μοντέρνα συσκευασία στο εξωτερικό τους, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο ασφαλή και δεν τηρούν καλές προδιαγραφές, ώστε να σε προστατεύσουν επαρκώς, έναντι τόσο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, όσο και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Αυτά τα προφυλακτικά δεν υπόκεινται στους αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους ασφαλείας. Η αξιοπιστία είναι ένας παράγοντας κλειδί σε ότι αφορά τα προφυλακτικά και πρέπει να είσαι βέβαιος πως αυτό που χρησιμοποιείς έχει περάσει με επιτυχία όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους.

Δοκιμάζεις παράξενες στάσεις στο σεξ;
Αν και η συγκεκριμένη αιτία αστοχίας του προφυλακτικού δεν είναι κάτι συνηθισμένο, παραμένει ένας πιθανός παράγοντας που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Μερικές περισσότερο ακροβατικές και περιπετειώδεις στάσεις βοηθούν στον εκτοπισμό ή το σπάσιμο των προφυλακτικών.

Χρησιμοποιείς ερωτικά βοηθήματα;
Αν έχεις εισάγει τα ερωτικά βοηθήματα στη σεξουαλική σου ζωή, ειδικά αυτά που είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, τότε οποιοδήποτε αιχμηρό τους σημείο, είναι πιθανό να προκαλέσει διάτρηση και αστοχία στο προφυλακτικό. Είναι απαραίτητο να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με οποιοδήποτε ερωτικό βοήθημα, όταν φοράς προφυλακτικό.

Previous Πως να επιλέξεις το καλύτερο προφυλακτικό για πρωκτικό σεξ
Next Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις με τα προφυλακτικά

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Γιατί οι άνδρες δεν φοράνε προφυλακτικό

Τα προφυλακτικά φαίνεται να είναι πλέον παντού. Σε μηχανήματα αυτόματης πώλησης, σε δημόσιες τουαλέτες, σε καφέ και μπαρ, όμως η πραγματικότητα είναι πως αυτό το μικρό κομμάτι λάτεξ που προσφέρεται

Προφυλακτικα - Ειδησεις

Ανησυχητική αύξηση στα κρούσματα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων

Δυστυχώς σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές που έρχονται από τις ΗΠΑ, οι ρυθμοί για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έχουν αγγίξει ιστορικά υψηλά την τελευταία διετία. Ενδεικτικά αναφέρεται πως οι επίσημες αναφορές

Προφυλακτικα - Ειδησεις

Αριθμός ρεκόρ προφυλακτικών στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Η διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή ανακοίνωσε πως στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας που θα διεξαχθούν στο Ρίο τον Αύγουστο του 2016 θα μοιραστούν 450.000 προφυλακτικά, αριθμός τριπλάσιος από αυτά που διακινήθηκαν

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply