Πως να επιλέξεις το καλύτερο προφυλακτικό για πρωκτικό σεξ

Πως να επιλέξεις το καλύτερο προφυλακτικό για πρωκτικό σεξ

Αν θέλεις να απολαμβάνεις το πρωκτικό σεξ, είναι αποφασιστικής σημασίας να επιλέξεις το κατάλληλο προφυλακτικό. Δυστυχώς μερικοί τύποι προφυλακτικών δεν είναι κατάλληλοι ή αποτελεσματικοί για το πρωκτικό σεξ, αφού δεν διαθέτουν την κατάλληλη λίπανση, εφαρμογή και άλλους παράγοντες, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Διάβασε τι πρέπει να γνωρίζεις, ώστε να καταφέρεις να επιλέξεις το ιδανικό προφυλακτικό για πρωκτικό σεξ:

Πρώτα απ’ όλα είναι αποφασιστικής σημασίας να επιλέξεις ένα προφυλακτικό που παρέχει τα κατάλληλα επίπεδα λίπανσης. Χωρίς τη σωστή λίπανση, το προφυλακτικό έχει μεγάλο κίνδυνο να βγει κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ. Μπορεί επίσης να σκιστεί, να σπάσει ή να εκτοπιστεί κατά τη διάρκεια των διεισδύσεων. Αυτό συμβαίνει, γιατί το πρωκτικό κανάλι, είναι τις περισσότερες φορές πολύ στενότερο από τον κόλπο. Επιπρόσθετα, ο κόλπος παρέχει τη δική του φυσική λίπανση, ενώ ο πρωκτός απαιτεί να υπάρξει εξωγενής λίπανση. Συνεπώς είναι αποφασιστικής σημασίας να  επιλεγεί ένα προφυλακτικό το οποίο παρέχει σωστά επίπεδα λίπανσης. Σε περίπτωση που δεν καταφέρεις να βρεις προφυλακτικό που εμπεριέχει λιπαντικό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις έξτρα λιπαντικό. Έτσι θα εξασφαλίσεις πολύ ευκολότερη διείσδυση και ωθήσεις, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσεις πως δεν θα υπάρξουν αστοχίες, σκισίματα ή σπασίματα κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ.

Σημαντικό επίσης είναι να εξασφαλίσεις πως το προφυλακτικό είναι κατασκευασμένο από το κατάλληλο υλικό. Το λάτεξ είναι το συνηθέστερο υλικό κατασκευής και μπορεί να παρέχει ένα ισχυρό σύνορο ασφαλείας για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Αυτό που θέλεις σίγουρα να αποφύγεις, είναι τα προφυλακτικά, τα οποία είναι κατασκευασμένα από δέρμα αρνιού, το υλικό που χρησιμοποιήθηκε πρώτο ιστορικά, εναντίον της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Βέβαια τότε δεν υπήρχε ανησυχία για AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Το συγκεκριμένο υλικό έχει πόρους που επιτρέπουν τη διάδοση μολυσμένων σωματικών υγρών (εκτός του σπέρματος) και για το λόγο αυτό δεν είναι κατάλληλο για πρωκτικό σεξ.

Μερικοί ακόμα τύποι προφυλακτικού που θέλεις να αποφύγεις είναι αυτά που προσφέρουν μια θερμή ή ψυχρή αίσθηση. Αυτά τα προφυλακτικά είναι της μόδας το τελευταίο διάστημα και περιέχουν μια ουσία που προσφέρει θερμή η ψυχρή αίσθηση στους δυο παρτενέρ. Τα χημικά που χρησιμοποιούνται για να επιτευχθεί αυτή η αίσθηση δεν είναι καλό να εισαχθούν στην πρωκτική κοιλότητα. Κι αυτό γιατί μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία, κάψιμο ή κνησμό στην περιοχή του πρωκτού.

Εφόσον τα επίπεδα λίπανσης είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την απόλαυση του πρωκτικού σεξ και για τους δυο παρτενέρ, το να επιλέξεις το κατάλληλο λιπαντικό είναι επίσης αποφασιστικής σημασίας, ειδικά στην περίπτωση που δεν διαθέτεις προφυλακτικό που να εμπεριέχει λιπαντική ουσία. Πρέπει να επιλέξεις λιπαντικά με βάση το νερό ή τη σιλικόνη. Τα λιπαντικά που έχουν βάση διάφορα έλαια, καθώς και η βαζελίνη μπορεί να οδηγήσουν στο σπάσιμο του προφυλακτικού.

 

Previous Αποκαλύπτοντας τα μεγέθη των προφυλακτικών
Next Γιατί σπάει το προφυλακτικό σου και πως να λύσεις το πρόβλημα

About author

You might also like

Προφυλακτικα - Σεξ

Αυτό σκέφτεται ο κόσμος για τις γυναίκες που αγοράζουν προφυλακτικά

Καθώς, δυστυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία υπάρχουν γυναίκες που ντρέπονται ακόμα και να κάνουν (και θεός φυλάξει, απολαύσουν) σεξ, μια νέα έρευνα που ήρθε στην επιφάνεια φαίνεται να

Προφυλακτικα - Σεξ 0 Comments

Πως να φοράς πάντα προφυλακτικό

Για να αναγκαστείς να φοράς προφυλακτικό σε κάθε σεξουαλική επαφή, θα μπορούσε κανείς να σε φοβίσει με τρομακτικά στατιστικά για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά και τον μεγάλο κίνδυνο του

Προφυλακτικα - Εφαρμογη 0 Comments

Είναι τα βιολογικά προφυλακτικά το… μέλλον;

Νέες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως ο οργανισμός ενός ποσοστού των γυναικών που συμμετείχαν σε αυτές, δημιουργούσαν μια προστασία, ένα είδος φυσικής ασπίδας κατά των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Οι επιστήμονες

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply